"Kindlasti ei olnud see täna minu parim mäng, vaid alla keskmise. Kuid olen õnnelik, et suutsin kahes geimis võita, sest energiat on mul homme väga vaja, kui on hoopis teisest sordist vastane. Tegin palju lihtsaid vigu, mida tavaliselt teen tunduvalt vähem. Homme ma neid kindlasti teha ei saa, muidu pole mul lootustki," rääkis Kuuba peale matši Eesti ajakirjanikele.

Lihtvigadele aitas pisut kaasa ka konditsioneer, mis palli napilt auti keeras. "Ise ma ei tundnud, et see puhunud oleks, aga väga palju kippus palle auti minema. Oleks pidanud ise kontrollitumalt mängima ja palli 5-10 sentimeetrit väljakusse sisse jätma," lisas ta.

Treener Mart Siliksaar märkis, et lihtvigade puhul olid Kuubal tegelikult pallid õigesse tsooni paigutatud. "Aga natuke jäid jalad aeglaseks ja ta ei jõudnud hästi asendit sisse võtta," ütles tunnustatud juhendaja.
Võiduhetk. Peruulanna Macias on põlvili löödud.

"Selge on see, et esimene olümpia pole ühegi sportlase jaoks kerge. Esimene mäng tahabki harjumist nii vastase kui ka saaliga. Vastane surus teda esimeses geimis päris hästi. Mõlemad mängijad on maailmas esisaja hulgas. Sellel tasemel võib ka 120. mängija üllatada, rääkimata 88. kohast, kus asub peruulanna. 200-300 hulgas olevad mängijad oskavad kõik mängida, kõigi vastu peab olema maksimaalselt valmis. Seda me olimegi, aga olümpiadebüüdi väike närvilisus mängis siiski oma rolli. Õnneks tuli esimene geim ilusti ära. Teises geimis oli ta juab rahu ise ning kordagi ei tekkinud kahtlust, et Peruu mängija suudaks geimi enda kasuks kallutada."
Homme pean kindlasti kõik oma relvad väljakule tooma, muidu lihtsalt pole võimalik võita
Kristin Kuuba teisest alagrupimängust maailma 13. reketiga

Kuuba, kes oli 2019. aastal Brasiilias Maciast juba korra võitnud, kinkides talle geimides vaid 11 ja 13 punkti, ütles, et peruulanna visa esitus avageimis oli talle väike üllatus: "Vastane on pigem väikest kasvu ja tagant mitte väga tugeva löögiga. Proovisin teda tagaväljakul hoida, aga ta tuli sealt üllatavalt hästi välja - selles mõttes ta isegi üllatas mind. Teises geimis proovisin teda ise rohkem survestada. Esimeses ootasin, et tema eksiks. Mida rohkem ma lasen tal tööd teha, seda lihtsam on mul endal."
Mart Siliksaar tänas samuti kaasaelajaid.

Kõige tähtsam on, et nüüd on Kuubal suurem pinge maas. Loosi mõttes oli kasulik, et esimene mäng just eeldatavalt nõrgema vastase vastu oli.

"Sain pinged maha, üks mäng on võidetud. Mängupilt polnud kõige parem, aga sellest täna piisas, ütleme nii... Homme peaksin kindlasti paremini mängima. Arvan, et olen selleks võimeline. Peaksin end rohkem usaldama, et olen võimeline [teda võitma] ja kasutaksin kõiki lööke. Täna tundsin, et mu löökide arsenal oli vahepeal liiga safe (tõlk: turvaline). Ma ei kasutanud paljusid lööke, mida tegelikult valdan. Homme pean kindlasti kõik oma relvad väljakule tooma, muidu lihtsalt pole võimalik võita," lausus Kuuba.

Treener Siliksaar lisas homse matši kohta, mis algab Eesti aja järgi kell 12.40: "Selge see, et Tai mängija klass on märksa kõrgem. Kristin peab oma mängus paljusid momente parandama. Kui ta suudab mängida stabiilsemalt, teha vähem vigu, rohkem suruda ja olla agressiivsem, siis on kõik võimalik."