Jahilaskmise finaali formaat nägi ette seda, et kuuest finalistist langeb kõige nõrgem välja juba 20 lasu järel. Iga järgmise kümne lasu järel langeb veel üks võistleja välja - võistluse esimese ja teise koha saajad teevad kokku 60 lasku.

Kvalifikatsioonis kolmanda koha saanud Kallionen alustas finaali suurepäraselt: 23-aastane soomlane tabas järjest esimesed 28 lasku ning oli jagas sel hetkel liidrikohta, kuid eksis siis kahel korral järjest ja langes neljandaks. Kaks lasku enne 40 lasu täitumist oli Kallionenil veel hea võimalus medalile tõusta, kuid viimasel kahel märgil soomlane taas eksis ning jäi neljandaks.

"Mitte keegi ei taha neljandaks jääda. Olen väga pettunud," sõnas Kallionen YLE-le.

Kuldmedal läks sel alal USA-sse: 32-aastane Vincent Hancock eksis 60 lasu peale vaid ühel korral ning tuli kindla eduga olümpiavõitjaks. Taanlane Jesper Hansen oli 55 silmaga hõbedal, Kuveidi esindaja Abdullah Al-Rashidi sai 46 punktiga pronksi.

Hancocki jaoks oli tegu juba kolmanda olümpiakullaga: ta triumfeeris ka 2008. aastal Pekingis ja 2012. aastal Londonis, kus temast sai esimene jahilaskur, kes suutnud olümpiavõitu kaitsta. Hoolimata noorusest on Hancock maailmatasemel tegija olnud varsti juba kaks aastakümmet: oma esimese maailmameistritiitli võitis ta 2005. aastal vaid 16-aastaselt.