"Kahjuks otsustab meie maailmas kõik raha. Ujuksime kiiremini, kui finaalid toimuksid õhtul, lööksime maailmarekordeid. Kuid nüüd on see ettearvamatu," sõnas venelanna, vahendab Gazeta.ru.

Tänased naiste rinnuliujumise poolfinaalid, kus nooruke eestlanna Eneli Jefimova sai 1.07,58-ga 16. koha, algasid enne kella 11.

Olümpia ringhäälinguteenuste (OBS) tegevdirektor Yannis Exarhos vastas Jefimova kriitikale ja teatas, et sportlaste jaoks oli ajakava ammu teada.

“Oleme selles küsimuses nõu pidanud FINA-ga (rahvusvaheline ujumisliit), see pole esimene kord. Varem on sedasi võistlusi peetud Pekingi olümpiamängudel, Lõuna-Koreas toimunud maailmameistrivõistlustel. Selles on kokku lepitud, sportlased on sellest teadlikud ja selleks spetsiaalselt ette valmistatud," kommenteeris Exarhos.

Ka Eneli Jefimova tunnistas poolfinaali järel, et õhtul oleks aeg ilmselt kiirem olnud. " Polnud kõige parem ujumine ja aeg oli halb, aga hommiku kohta – tavaliselt on tähtsad stardid õhtuti – siiski mitte niiväga. Aga ikkagi lootsin paremat,” selgitas Jefimova Delfile.