Tokyo olümpiamängude eel jäi 12 koondise seast ettevalmistus kõige hapramaks just kolmel eelmisel olümpial triumfeerinud USA-l. Rütmi segasid nii NBA finaalis mänginud pallurite puudumine kui ka koroona.

76 : 83 allajäämine Prantsusmaale ei seadnud USA edasipääsu A-grupist suurde ohtu, sest Iraani ja Tšehhi alistamisega tuleks veerandfinaalikoht ära. Ent hambutud ja üldjuhul keeruliste visetega lõppenud rünnakud panid tööle häirekella.

USA mängupilt oli sarnane 2019. aasta MM-iga. Siis kaotati veerandfinaalis just Prantsusmaale. Nüüd on koosseis etem, aga üldmuljet see ei parandanud. Juhendaja Gregg Popovich kuulub oma ala legendide sekka, aga silmaga näha olevat identiteeti pole ta tekitada suutnud.

Ka Prantsusmaa ei näidanud oma tegelikke võimeid. Positiivne oli liidrite Evan Fournier’i, Nando De Colo ja Rudy Gobert’i soliidne esitus, aga kokkuvõttes oli kangutamist palju.

Fournier kogus üleplatsimehena 28 punkti ja tabas 57 sekundit enne lõppu võiduviskeks kujunenud kolmese. USA mängijatest paistis silma vaid 18 punkti toonud Jrue Holiday, aga suurimad staarid Kevin Durant (10 punkti) ja Damian Lillard (11 punkti) valmistasid selge pettumuse.

A-grupi esimeses matšis võitis Tšehhi 84 : 78 Iraani. B-grupis avasid võiduarve Itaalia ja Austraalia. Esimene oli 92 : 82 üle Saksamaast, teine 84 : 67 Nigeeriast.