Jefimova sai enda eelujumises kuuenda koha ajaga 1.06,79, kuue eelujumise ja 46 lõpetaja peale pääses ta poolfinaali 14. ajaga. Maikuus Ungaris ujutud isiklikule rekordile jäi ta alla 32 sajandikuga. Poolfinaali pääses 16 paremat.

"See pole kõige parem, mis ma ujunud olen, aga poolfinaali koha üle olen väga õnnelik. 14-aastaselt 14-ndana edasi saada on päris lahe!" rõõmustas Jefimova Eesti ajakirjanike ette jõudes.

"Üritasin seda võtta nagu tavalist võistlust. Enne starti tuli väike närv sisse, aga kuna kõik käis nii kiiresti, siis suurt närvi tunda ei jõudnud. Viimased tõmbed mul ausalt öeldes üldse ei klappinud. Kui ma arvutaks oma ujumist paremini, klapiks ehk paremini ja võiks parema aeg tulla."

Mida treener Henry Hein enne starti rahustuseks ütles? "Ta ütles, et oskad ujuda küll, tee nii, nagu varem oled teinud. Midagi väga uut ta mulle ei öelnud."

Poolfinaalid peetakse homme Eesti aja järgi kell 4.50 hommikul. "Tean nüüd, mida parandada, aga ma ei ole harjunud hommikuti kiiresti ujuma. Tavaliselt on poolfinaalid ja finaalid õhtuti, aga see on olümpia - kõik on suur ja uus, peab harjuma," sõnas Jefimova, kes naudib elu esimese olümpia melu täiel rinnal.

"Kõik meeldib väga! Paar nädalat tagasi sain teada, et elan olümpiakülas. Tavaliselt oleme suurtel võistlustel hotellis "mullis". Siin on kõik nii suur: poed ja kõik muu... Kõige rohkem meeldib, et söökla on 24/7 lahti! Väga põnev ja lahe on siin kõik!"