Finišijoone ületas esimesena hoopis austerlanna Anna Kiesenhofer. Tema edu lähimate jälitajate ees oli aga nii suur (van Vleuten kaotas talle lõpuks 1.15-ga), et konkurendid ei pannud tähelegi, et Kiesenhofer oli tegelik sõidu liider.

Erinevalt profituuridest ei saa ratturid olümpial sõidu ajal abilistelt raadio teel informatsiooni rajal toimuva kohta. Siiski annavad koondise liikmed sõitjatele tavaliselt raja äärest informatsiooni, seda näiteks vaheaegade kaupa. Sedapuhku aga vajalik info ühel või teisel põhjusel ratturiteni ei jõudnud ja nii tekkiski van Vleuteni ja teiste ratturite seas valearvamus, et nad võistlevad kulla nimel. Van Vleuten hakkaski finišisse jõudes triumfi üle juubeldama. Alles seejärel sai ta aru, et võitis hoopis hõbeda.

"Ma ei teadnud, ma eksisin. Ma tõesti ei teadnud," rääkis van Vleuten hiljem.

Tema koondisekaaslane, 15. koha saanud Anna ven der Breggen tõdes samuti, et nad polnud Kiesenhoferi kohast teadlikud. "See on see üks sõit, kus meil puudub kommunikatsioon, meil pole kõrvaklappe peas. Püüdsime mõned jälitajad kinni ja arvasime, et sõidame võidu peale. Nii see aga ei läinud," rääkis ta De Telegraafile. "See oli väga segadusttekitav."

Kiesenhoferi ja van Vleuteni järel sai kolmanda koha itaallanna Elisa Longo Borghini. Ta kaotas austerlannale 1.29-ga.