Oma esimest ringrajakogemust ammutavad Biker 24 Rahvaliiga võistlejad läksid rajale koos Retro klassi klassikutega.

Rahvaliigasse on sel aastal sõitma tulnud uus plejaad eestlasi. Täna näiteks osales oma elu esimesel mootorrattavõistlusel Toomas Are KTM 1290 Duke’il, kes jäi kogemusega väga rahule.

Hooaega on hästi alustanud Sander Telve (Yamaha), kes võitis ka esimese karikaetapi Lätis Bikernieki ringrajal.
Lapsest peale erineva mototehnikaga sõitnud Telve on ringraja vastu küll pikalt huvi tundnud, kuid mõte sai teoks alles hiljuti. “Kunagi tahtsin vahetada oma ATV vana ringraja võrri vastu, aga vanemad sattusid peale ja tol hetkel jäi mu ringrajasõit sinnapaika,” ütles Telve.

“Selle suve alguses sattusin peale EMF-i Facebooki lehele, kus [möödunud hooaja Rahvaliiga karikavõitja] Erkki Krünberk rääkis, kuidas
ta jõudis läbi Marko Rohtlaane koolituse ringrajale. Võtsin sama tee ette ja nii on see läinud.”

Ta oli laupäeval kiireim nii kvalifikatsioonis kui võistlussõidus, kus ta korraks liidripositsiooni lätlasele Atis Briedinsile (Honda) kaotas, kuid selle ringiga kohe tagasi võitis. Kiireim ringiaeg 1.22,303 oleks konkurentsivõimeline ka kõrgemates klassides.

Rahvaliiga kolmas oli täna Normunds Kazuss (Honda, Läti).

Retrodest oli kiireimad lätlased Kaspars Birgzne ja Karlis Jakimovs (mõlemad Yamaha TZ), kuid meie vanameister Peeter Koval (Vihur-Rotax 125) hõivas poodiumi kolmanda astme.

Rivare Auto eriauhinna IŽ-ide arvestuses sai Heino Korb, kes täna ainsana IŽ 350 C uunikumiga rajal oli.

Külgvankrite klassis jätsid koroonapiirangud kahjuks piiri taha Soome konkurendid ja Eesti ekipaaže oli stardis ainult kolm. Eelmisel aastal põhjanaabritele läinud Eesti meistritiitlit tiitlit tulid nõutama Eero Pärm-Lauri Lipstok (LCR-Yamaha, Pärm Racing Team), nende järel läksid kvalifikatsioonitulemuste põhjal starti vahepeal mõned aastad võistlustest pausi teinud Silver ja Avo Kuusk (Biker 24 Motospordiklubi) ja kolmandatena samuti oma oskustelt tolmu pühkinud Tiit Aruvee-Ats Kuuseoja (mõlemad LCR-Suzuki). Sellises järjestuses
ka lõpetati. Seejuures püsisid Pärm-Lipstok finišijoont ületades aupaklikult kolmanda koha meestel, kellele nad ringiga järele jõudsid, selja taga.