"Kahjuks ei jätnud nad (Venemaa sportlased - toim) kasutamata võimalust jaapanlaste üle nalja visata: iga kord möödudes ütlesid nad "oka, oka" (OCHA on kohalik tervise- ja immigratsioonirakendus mängudele saabuvatele välismaalastele). Nad arutasid, millise karistuse nad saaksid Venemaa riigi sümboolika kandmise eest, nad olid nördinud testide andmise ja sotsiaalse distantsi järgimise nõuete pärast," rääkis Butova Gazeta.ru-le Venemaa sportlaste kohta.

"Kui jaapanlased kuuleksid, et külalised, kelle nad pandeemiast hoolimata riiki lubasid, on ettevaatusabinõude pärast nii nördinud, oleksid nad ilmselt väga üllatunud. Viimane piisk karikasse oli väga kiire päev koos kaasmaalastega. Ma ei taha enam olümpial töötada," ütles Butova.

Ta lisas, et jaapanlaste suhtumine olümpiasse on tõesti väga negatiivne. "Kui küsida kohalikelt elanikelt (olümpia kohta), vastab märkimisväärne osa neist, et olümpia tulnuks tühistada ja et need mängud toimuvad vaid raha ja poliitika, mitte spordi pärast," sõnas venelanna.

Tokyos osalevad Venemaa sportlased ei saa maailma antidopinguagentuuri (WADA) sanktsioonide tõttu võistelda oma riigi lipu all ning peavad esinema Venemaa Olümpiakomitee (ROC) nime all.