Esmalt Kangertist. Eesti koondise treener Jaan Kirsipuu ütles pärast võistlust Eesti ajakirjanikele, et parimatega kaasa minemiseks polnud Kangerti vorm piisavalt hea. Samas ei tähenda kümneminutiline kaotus võitjale Richard Carapazile kolmapäevasele eraldistardile mõeldes midagi.

"Need on kaks nii erinevat asja. Grupisõit kestab kuus tundi, eraldistart peaaegu tund. Aga võrreldes tänasega võib Taneli enesetunne paremaks minna," rääkis Kirsipuu.

"Tanel aimas, et pole täna seda superminekut, mis Rios," viitas Kirsipuu Kangerti 2016. aasta olümpia grupisõidu üheksandale kohale.

Niisiis, mida Kangertilit eraldistardis oodata?

"Ei imesta, kui grupisõidu pingutus tegi talle head. Stardinimekirja vaadates on kolm-neli-viis venda kättesaamatud, aga sealt kuni 20. kohani on kõik võrdsed. Kohta esikümne lõpus võib loota, aga võimatu ennustada, kes sellest pundist kolmapäeval parem on," analüüsis Kirsipuu.

Olümpiadebütant Pruusi esitusele jättis pitseri probleem käiguvahetajaga. Tema põhiratta tagumine käiguvahetussüsteem läks sõidu esimeses kolmandikus avariiseadesse.

"See oli uus ratas ja Peeter ei olnud käiguvahetussüsteemiga tuttav. Selgus, et n-ö crash mode'i oleks võimalik olnud ka hoo pealt maha saada. Rattavahetus võis maksta koha lõpuprotokollis," selgitas Kirsipuu.

Pruus sai varurattaga jätkata, aga kulutas peagrupi püüdmisele palju energiat. Tänase teise pika tõusu lõpus, kus sõideti Fuji vulkaani jalamil, ei mahtunud Pruus napilt ajalimiidi sisse ja oli sunnitud seetõttu katkestama.