Terviseamet palub rallikülalistel jälgida oma tervist ning haigustunnuste tekkimisel tuleb pöörduda perearsti või 1220 poole, kes saavad teid suunata koroonaviiruse testile. Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht kutsub inimesi üles vältima rahvarikkaid kohti.

„Värsked juhtumid näitavad, et koroonaviiruse uued tüved võivad vabas õhus väga kergesti edasi kanduda. Endiselt on kõige suurem oht nakatuda paikades, kus on korraga koos palju inimesi. Kindlasti tuleb kinni pidada eneseisolatsiooni reeglitest, sest võite olla nakkusohtlik ka siis, kui selged sümptomid puuduvad,“ rääkis Luht. „Samuti tuleks leida koheselt võimalus vaktsineerimiseks, sest nii nagu näeme, pole nakkusoht kusagile kadunud. Ainult nii saate end raske haigestumise eest kaitsta,“ selgitas Luht.

Loetelu vaktsineerimiskohtadest leiate portaalist vaktsineeri.ee.

Rally Estonia korraldajad teavitavad eraldiseisvalt kõiki külastajaid, kes võisid nakatunutega ühel rallipassi alal kokku puutuda.

Pärnumaa lastelaagri koldes on tuvastatud 33 nakatumist ja sinna pole viimastel päevadel uusi haigusjuhte lisandunud. Pärnus peetud muusikafestivali Beach Grind koldes on tänahommikuse seisuga 58 nakatunut ja kolle laieneb.