Tanelil ei ole motivatsioonipuudust, et liikuda ja aktiivselt aega veeta. Tema lemmikspordiala jalgrattasõit pakub lauljale palju rõõmu, energiat ja head tuju, nii et ta püüab alati leida aega mõnusaks rattasõiduks. Samuti meeldib talle olla aktiivne koos pere ja sõpradega. Jalgrattasõidud, ujumine ja jooksmine on vaid mõned tegevused, mille ta vabal ajal valib.

Et olla igapäevaselt aktiivne, on Tanelil abiks nutiseadmed. Ta ei suuda oma nutikella, kõrvaklappide või telefonita aktiivset tegevust ette kujutadagi. Need ei aita ainult jälgida tema aktiivsusnäitajaid, monitoorida tema heaolu ja julgustada oma keha eest hoolitsema, vaid motiveerivad teda ka rohkem väljas käima ning igat päeva toimekalt sisustama.

„Kuigi lihtsalt sportimine ise pakub mulle palju naudingut, on ikkagi ka tulemused olulised. Seetõttu meeldib mulle võimalus jälgida oma liikumiste, vahemaade või kulutatud kalorite statistikat. See annab stiimuli võistelda iseendaga ja proovida veelgi rohkem saavutada. On nii tore, et tehnoloogia abil on võimalik näiteks võistelda oma sõpradega, kus iganes nad ka ei asu. See innustab end igapäevaselt vormis hoidma ja aktiivne olema,” rääkis Tanel.


Igapäevased väljakutsed ja motivatsioon liikumiseks

Esineja märkis, et tulemuste ja treeningute jälgimine on lihtsam kui kunagi varem ning see ei nõua mingit pingutust.

„Peaaegu iga päev teeb nutikas Apple Watch mu randmel kogu töö ära – tunneb ära minu treeningud, loeb samme ja kaloreid, mõõdab pulssi ja jälgib une kvaliteeti. Oma liikumise statistikat kontrollin alati rakenduses Fitness. Need andmed aitavad mul tulemusi analüüsida ja uusi eesmärke seada,” kiitis Tanel.

Selleks, et liikumisest saaks hea igapäevane harjumus, soovitab Tanel end proovile panna ja iga päeva alguses otsustada, kui palju kaloreid soovite põletada, kui kaua kavatsete trenni teha või kui töötate kontoris, kui sageli peaksite tõusma toolilt ja jalutama. Seda oleks keeruline käsitsi arvutada, kuid kui nutikell on aktiveeritud, on selline teave kohe saadaval.

„Just sel põhjusel meeldib mulle väga Apple Watchi funktsioon Activity Rings. Igapäevane eesmärk on täita kõik rõngad. Punane rõngas jälgib põletatud kalorite arvu, roheline treeningu või aktiivse liikumise kestust ning sinine tuletab meelde, et istudes tuleb vahepeal püsti tõusta ja harjutusi teha. See soodustab pidevat liikumist ja motiveerib mind seatud eesmärkide saavutamise teekonnal,” jagas Tanel oma kogemusi.

Ta märkis, et aktiivsust soodustavad ka spetsiaalsed tegevusmärgid – auhinnad, mille saate oma Apple Watchile mitmesuguste spordisaavutuste eest. Esineja ütles meile, et nende kõigi kogumisest saab kiiresti lõbus mäng ja kui olete juba algust teinud, tahate, et teie kollektsioonis oleks võimalikult palju selliseid tegevusmärke.

Kaasahaaravad võistlused sõpradega

Laulja on veendunud, et sõprade, kolleegide, pereliikmete või oma kallimaga võisteldes on veelgi toredam liikuda. Hiljuti kutsus ta võistlema oma kihlatu Lauren Vilmanni, et vaadata, kes kogub ühe nädala jooksul rohkem aktiivsuspunkte.

Kuigi Tanel võitis mängu, oli konkurents tihe. Esinejal õnnestus tulla esimeseks väga lihtsa taktika abil.

„Mulle ja mu elukaaslasele meeldib väga teineteisele erinevaid vempe mängida ja üksteist kiusata. Niisiis, hilisõhtul, kui mu kihlatu oli just magama minemas, tõmbasin mina välja hüppenööri ja hüppasin pool tundi. See aitas mul rohkem punkte koguda, temast mööduda ja tippu jõuda,” rääkis Tanel lõbusatest matšidest.

Ka teiste Apple Watchi kellasid omavate sõpradega võistleb esineja sageli oma igapäevaste sammudega. „Nähes, et sõber on juba saanud kokku palju samme, innustab see ennast ka kohe rohkem liigutama,” nentis Tanel.

Liikumisvabadus ja kasulikud funktsioonid nutiseadmetel

Liikumisvabadus on spordi ja aktiivse eluviisi jaoks hädavajalik. Sõlme minevad kõrvaklappide juhtmed, tehnilised tõrked ja halvasti ühendatud seadmed on nüüd minevik. Kaasaegsed tehnoloogiad võimaldavad teil nautida aktiivsust ja mitte muretseda tehniliste probleemide pärast.

„Minu jaoks on suurim eelis see, et Apple’i seadme ökosüsteem töötab väga sujuvalt, ilma igasuguse sekkumiseta. Minu kõrvaklapid, kell ja telefon ühenduvad üksteisega võluväel ja jagavad maagiliselt omavahel informatsiooni, nii et mul jääb üle vaid protsessi nautida,” jagas Tanel oma mõtteid.

Treeningule või rattasõidule minnes võtab esineja tavaliselt kaasa ainult oma AirPodsi juhtmeta kõrvaklapid ja nutikella. Kuigi tema telefon jääb koju, saab Tanel eSIM-tehnoloogiaga Apple Watchi abil helistada, kõnedele vastata või veebi sirvida.

„Mulle meeldib treeningute ajal muusikat, audioraamatuid või taskuhäälingusaateid kuulata. See on suurepärane viis olla produktiivne ja õppida midagi uut,” märkis Tanel.

Üks Apple Watchi parimatest ja mugavamatest omadustest on Wallet. See päästab olukorra, kui oma rahakoti ja raha koju oled unustanud, sest saad sellega alati maksta kui vaja – vett osta, kui oled jooksmas, või hoopis pärast rattasõitu poodi minna.

Lisateavet iPhone’i, Apple Watchi ja AirPodsi liitmise kohta oma aktiivse elustiiliga leiate aadressilt www.avadbaltic.com


Jaga
Kommentaarid