Kontaveidi avaringi matš kreeklanna Maria Sakkari vahel on paigutatud laupäeval Ariake Tennis Parki kolmandale väljakule teiseks kohtumiseks. Esimene mäng Sara Errani ja Anastassija Pavljutšenkova vahel algab kell 11 (Eesti aeg kell 5) ehk Kontaveidi mäng võib alata Eesti aja järgi umbes 7-8 paiku hommikul.

Kontaveidi õhtune treening 5. väljakul algas siinse aja järgi kell 18 päikesevalguses ning lõppes kell 19 pimedas tulede valgel. Alustuseks tehti 25 minutit sooja ning ülejäänud aja mängiti punktide peale. Mitmel korral suutis Kontaveit sparringupartneril tuju ära võtta, nii et endine maailma neljas reket tagus reketit vastu maad, üks kord kohe päris vihaselt ja tugevalt.

Pärast kaotatud geime pidas Bencic, kes osaleb olümpial nii üksik- kui ka koos Viktorija Golubiciga paarismängus, pingil koos treeneriga maha tuliseid arutelusid oma mängu elementide üle, samas kui Kontaveit ja tema füüsilise ettevalmistuse treener Tarmo Tiits analüüsisid mängu palju rahulikumalt. Trenni lõpetasid mõlemad mängijad siiski heatujuliselt ning kõik asjaosalised lõid teineteist tänades patsu. Peale trenni lasi Kontaveit treener Tiitsul veel mobiiliga enda pallingut filmida.

Naiste üksikmängu tabel loositi vahetult pärast Kontaveidi hommikust kohtumist Eesti meediaga, mistõttu ei jõudnud ta oma loosi kommenteerida. Küll aga küsis selle kohta põgusalt trenni ajal Bencic. Kontaveit vastas naerdes: "Mängime temaga juba peaaegu igal turniiril!" Tänavu on nad tõesti juba kaks korda kohtunud - Melbourne'is ja Madridis. Eestlanna ja kreeklanna omavaheliste matšide seis on Sakkari kasuks 6:5.

Kontaveit ja Bencic on turniiridel vastamisi olnud vaid ühe korra - selles mälestusväärses 2020. aasta Australian Openi teises ringi kohtumises sai Anett vaid 49 minutiga 6:0, 6:1 võidu.

Kontaveit mängis viimati Tokyo WTA turniiril 2018. aasta septembris, kui alistas avaringis Prantsuse mängija Kristina Mladenovici ja kaotas teises ringis tšehhitari Barbora Strycova. 2016. aastal oli ta avaringi vastaseks siinsamas Naomi Osaka (toonane WTA 69.). Kontaveit, kes ise oli siis 20-aastane ja edetabelis 126. kohal, kaotas 0:6, 2:6.

Olümpiaturniiril võivad Kontaveit ja Osaka kõige varem kohtuda alles poolfinaalis.

Kontaveidiga samaaegselt harjutas Ariake tennisekeskuses veel mitmeid maailma tähti, ühel väiksematest peaväljakutest võis näha näiteks meeste maailma viiendat reketit Alexander Zverevit, Kontaveidi kõrvalväljakul treenisid itaallannad Sara Errani ja Jasmine Paolini. Peaväljakul oli samaaegselt kirjas Andy Murray treeningkord.