Lisaks kuulub N-alagruppi veel hispaanlane Pablo Abian (BWF 51.), keda Must on kuues omavahelises kohtumises korra võitnud (2013. aastal). Cheniga on Must mänginud vaid korra 2015. aasta maailmameistrivõistlustel Jakartas, kus kaotas 15:21, 7:21.

"Loos ebaõnnestus täielikult. Üks mängija on maailma absoluutne tipp ja ilmselt ka sel turniiril üks favoriite ning hispaanlanegi on mängustiili poolest üpris raske vastane. Teda on reaalne võita, aga kindlasti kerge ei tule. Turniiri nimekirja vaadates oleks võinud teine vastane kergem tulla," rääkis Must olümpiakülas toimunud pressikonverentsil.

Kohtumisest hiinlasega ootab Must rasket mängu, kus temal midagi kaotada pole. "Valitseva olümpiavõitja võitmiseks peaksin end mitmekordselt ületama, aga olümpia ongi see kohta, kus sportlane võiks end ületada. Lähen positiivselt ja enesekindlalt mängima. Tuleb, mis tuleb!" ütles ta.

Rio olümpiavõitja Long Chen on Raul Musta esimene vastane Tokyos.

Ettevalmistus on Mustal sujunud hästi, kuigi ajavahega kohanemisega on veel raskusi. "Minu tegemised Tokyos on olnud positiivsed. Olen saanud treenida maailma tasemel mängijatega Brasiiliast ja Kristiniga (Kristin Kuuba - toim) iga päev. Vormile on see väga hästi mõjunud, sest viimasel ajal on mul maailma tasemel mängijate vastu mängupraktikat olnud vähem kui tavaliselt. Tunnen, et vorm liigub õiges suunas," rääkis Must.

"Üldiselt kohanen veel ajavahega. Kui õhtul und ei tule ja hommikul oled väsinud, siis spordile see kindlasti hästi ei mõju."

Must nakatus veebruaris kooroonaviirusesse, kuid füüsilisest vormist enamgi mõjus haiguse läbi põdemine rohkem vaimule. "Psühholoogiline pool selle juures oli kõige karmim. Pärast mind haigestus sellesse terve pere - see moment oli päris raske ja viis mõtted sellest haigusest täiesti teisele tasemele. Ei saaks öelda, et ma kardan uuesti haigestumist, kuid seis on ebameeldiv. Eks ma pean ennast hoidma. Olen viirusest ammu üle saanud ja selle taha midagi ei jää, aga pigem tuleb mõelda, et siin on ka teisi haigestujaid olnud," tunnistas Must, et vaatab maailmas toimuvat pärast karmi kogemust hoopis teise pilguga.

Jaapani koroonapiirangute kohta pole Mustal ühtegi halba sõna. Vastupidi - ta tunneb, et need on praegusel ajal lihtsalt möödapääsmatud.

"Kui koroonat ei oleks ja olümpiaküla oleks väga avatud, ei oleks ma isiklikult midagi teistmoodi teinud. Sellise tapva kuumusega enne võistlust linna peale poleks nii või naa läinud. Siiani pole ma mingit vahet tundnud. Selge see, et kui võistlus läbi, võiks Tokyo peale jalutama minna, aga seda võimalust praegu ei ole," lausus Must.

"Austades Jaapani riiki on see täiesti mõistetav ja arusaadav - kes see ikka tahaks oma riiki katastroofi äärele viia. Spordi mõistes pole mingit vahet. Olümpiakülas on kõik samamoodi, ainult see erinevus on, et pealtvaatajaid pole. Aga mängu ajal ei kuule ega vaata ma neid nagunii ehk minu jaoks on kõik sama. See, et mängud üldse peetakse, on väga kõva saavutus ja seda tuleb hinnata."