Neljapaadi esisõudja Kaspar Taimsoo ei tahtnud pressikonverentsil medalilootustest ja pingest rääkida, aga tõdes, et tulemuste põhjal on eestlased valmis poodiumimängu sekkuma.

"Fakt on see, et meie hooaeg on tõesti läinud väga hästi. Euroopa meistrivõistlustelt (pronks)medal, olümpiakvalifikatsiooni võit ja MK-etapi võit ka. Muidugi teame ise ka, et šansid on väga head, aga olümpial juhtub teinekord, et kaardipakk visatakse keset lauda laiali ja vaadatakse, kes lõpuks peale jääb," rääkis ta.

"Paate on vähe (kümme - A.K.), konkurents on ülitihe. Mis lõpuks saab, näitab protokoll," lisas Taimsoo.

Neljapaat heitleb homses eelsõidus kullafavoriitide sekka kuuluva Itaalia, samuti medalilootusi hellitava Poola ning pisut tagasihoidlkumate ootustega olümpiale tulnud Norra ja Saksamaaga. Otse finaalipääsuks on vaja eelsõidus lõpetada kahe parema seas. Kui see ei õnnestu, jagatakse kaks pääset ka pühapäevases vahesõidus.

Tokyo kuumade ja niiskete tingimuste tõttu oleks otse eelsõidust finaali jõudmine väga tervitatav. Ja nagu Taimsoo märkis, siis mitte ainult sportlikel põhjustel.

"Muidugi. Peame vaatama, kuidas Tõnu (Endrekson) õhtul lippu kannab," ütles ta. Ükski neljapaadi liige pole kunagi avamist kohapeal vaadanud.

Kuigi sõudjad said Eestis kuumusega harjuda, on Jaapani tingimused midagi muud.

"Oleme püüdnud päikese käes olemist limiteerida. Eriti just sõudekanalis. Seal on päikese käes tõesti väga karm olla. Me ei oskagi öelda, kuidas me homme selle lisakoormusega hakkama saame," lausus Taimsoo.

Eesti on neljapaatide teises eelsõidus, mis algab kohaliku aja järgi kell 11.40. Eestis on siis kell 5.40.