Tennis on püsivalt olümpiakavas olnud alates 1988. aastast, kuid mängijad pole kunagi saladust teinud, et olümpiaturniirist tähtsamad on neile ikkagi suured slämmid. Olümpiaturniiri tähtsustamisest rääkides lausus Kontaveit pressikonverentsil:

"Oma riigi esindamine on mulle alati olnud väga südamelähedane. Olen alati mänginud Fed Cupi ja muid Eesti eest peetud kohtumisi suure hinge ja kirega. See on tiba teistmoodi kui suured slämmid."

Ühtegi konkreetset eesmärki ei hakka Kontaveit endale turniiriks seadma, vaid hindab olukorda mäng-mängult ja päev-päevalt. "Pole vaja endale ebavajalikku pinget peale panna. Usun endasse ja võtan mäng-mängu kaupa."

Üleeile Tokyosse saabunud Kontaveit tõdes, et pole veel ajavahega täielikult kohanenud. Mängude alguseni on veel õnneks kaks päeva aega.

"Ma nii imeinimene ei ole, et kahe päevaga kuuetunnise ajavahega kohaneks. Aga iga päevaga on enesetunne tiba etem. Isegi kuumusega olen väljakul täiesti okeilt hakkama saanud. Tervis on korras ja üldiselt on kõik hästi," sõnas Kontaveit.

"Trenni olen saanud [viimasel ajal] korralikult teha, ka vähe pikemalt, mis tuleb kindlasti kasuks, arvestades, et tänavu on tulnud sisse mõned pausid haiguse või Austraalia karantiini tõttu."

Täna teeb Kontaveit olümpiaväljakutel kaks tunniajast treeningut. Esimese kella 13.30-st 14.30-ni ning teise kella 18-st 19-ni. Lisaks kasutab ta olümpia treeningkeskuse jõusaali. "Siin on väga suur jõusaal, kus on võimalik palju asju kasutada. Väga head tingimused!" kiitis ta.

Tokyo olümpia karantiinireegleid Kontaveit kontimurdvaks ei pea. Tennisistid on maailma eri paigus harjunud juba erinevate piirangutega.

"Kaks nädalat toas pole pidanud istuma (Australian Openil sattus Kontaveit mäletatavasti rangema karantiiniga režiimile G.L.). Siin on rohkem liikumisvabadust. Olümpiakülas on võimalik toast väljas käia."

Pärast olümpiaturniiri plaanib Kontaveit korraks kodust läbi põigata ning siis osaleda Montreali ja Cincinnati turniiridel. "Mõtlen enne US Openit ka ühe WTA 250 turniiril osalemise peale, aga see on hetkel kaheldav, võib-olla teen selle asemel treeningnädala," rääkis ta.

Mõned nädalad tagasi treener Ain Suurthaliga koostöö lõpetanud Kontaveidil uut juhendajat hetkel silmapiiril pole. "Hetkel mitte, aga sellega tegeletakse kogu aeg," sõnas ta.

Olümpial on Kontaveidi taustajõuks füüsilise ettevalmistuse treener Tarmo Tiits. Trenni on ta siin teinud teiste naismängijatega. "Tarmo oskused pole veel nii head, et ta saaks mulle vastu lüüa," muigas Kontaveit.

Avatseremoonial Kontaveit osaleda ei plaani, kuid kõik sõltuvat sellest, mis päevale ja kellaajale tema mäng paigutatakse. Esimese ringi matšid peetakse laupäeval ja pühapäeval.

Avaringi vastasest

Pool tundi peale pressikonverentsi toimunud loosimine tõi Kontaveidile avaringi vastaseks kreeklanna Maria Sakkari, kes on maailma edetabelis 19. kohal ning omab olümpiaturniiril 14. asetust.

Naiste omavaheliste matšide seis on 5 : 4 Sakkari kasuks. Tänavu on kohtutud juba kaks korda. Austalian Openile eelnenud Grampians Trophy turniiri poolfinaalis võitis Kontaveit raske lahingu 2 : 6, 6 : 3, 11 : 9, Madridis oli Sakkari teises ringis parem 6 : 3, 6 : 1.

Kontaveidi Sakkari mängu võitja läheb teises ringis vastamisi kas serblanna Nina Stojanovici (WTA 90.) või jaapanlanna Nao Hibinoga (WTA 77.). Kolmanda ringi ehk kaheksandikfinaali võimalikud vastased on ukrainlanna Elina Svitolina (WTA 6.), sakslanna Laura Siegemund (WTA 61.), austraallanna Alja Tomljanovic (WTA 51.) ja kasahhitar Jaroslava Švedova (WTA 454.).