Levadia kaaspeatreener Vladimir Vassiljev tunnistas eelseisva kohtumise eel, et kõik Iirimaale sõitnud mängijad on terved ja valmis lahingusse astuma.

Samal ajal avaldas Vassiljev, et nende koosseisus on toimunud ka muudatusi. Viimase muudatusena otsustati loobuda Põhja-Makedooniast pärit ründajast Strahinja Krstevskist. Kui hooaja alguses oli Krstevski võistkonna esiründaja, siis viimasel ajal oli ta Robert Kirsi ja Hannes Anieri järel kolmandaks valikuks. Lisaks teatas Levadia oma kodulehel, et poolte kokkuleppel on nüüdseks leping lõpetatud ka poolkaitsja Igor Žurahhovskiga, kes registreeriti võistkonna nimekirjast maha juba mõnda aega tagasi. Žurahhovski on praegu hädas varbaluumurruga.

Levadia ridadesse kuuluvad nüüd leegionäridest Ernest Agyiri, Milijan Ilic, Marko Putincanin, Maximiliano Ugge, Aamir Abdallah Yunis, Luka Lukovic ja Milan Mitrovic.

„Krstevski ei ole enam meeskonnas. Vaatasime oma positsioonid üle ja vastavalt sellele tegime otsuse,” selgitas Vassiljev.

Võrreldes eelmiste euromängudega on Levadial aga ka üks oluline lisanduja. Viimastest mängudest St. Josephiga ja ka mullusest eurolahingust pidi kõrvale jääma võistkonna üks liider Bogdan Vaštšuk. Nüüdseks on tal omaaegne mängukeeld kantud ja poolkaitsja saab võistkonda aidata.

„Vaštšukil on palju kvaliteeti. Tema väljakul olemine annab teistele rohkem enesekindlust. Ta aitab meeskonda ka kaitses väga palju. Ta on meeskonna üks liidritest ja meie teine kapten. Vaštšuki lisandumine teeb meie mängu kindlasti paremaks,” leidis Vassiljev.

Korra on juba kohtutud

Kohtumise eel jagus Vassiljevil kiidusõnu nii enda hoolealuste kui ka vastaste suunas. „Arvan, et meil on head võimalused. Minu ajal ei ole nii tugevat Levadiat veel olnudki. Samas ka vastane on väga tugev. Liigas neil praegu kõige paremini aga ei lähe (Dundalk hoiab Iirimaa kõrgliigas kümne tiimi konkurentsis kuuendat kohta). Nad on väga sirgjooneline ja agressiivne meeskond. Arvan, et Eestis nii kiiret jalgpalli ei näegi. Nad mängivad nii nagu on Briti saartel kombeks,” kirjeldas ta.

Levadia ja Dundalk on eurosarjas ka varasemalt kohtunud. Vastamisi oldi 2018. aasta suvel. Toona võitis Dundalk koduväljakul 1:0 ning Tallinnas 2:1 ehk pääses Euroopa liiga teise eelringi koondtulemusega 3:1.

„Võrreldes selle ajaga on nende koosseisus muutunud ainult mõned mängijad. Mänguliselt tegutsevad nad täpselt samamoodi nagu toona,” sõnas Vassiljev. „Meie jaoks on võti palli valdamine. Peame olema distsiplineeritud ja me ei tohi kergelt palli kaotada. Usun, et oleme ka avaringi krambist üle saanud. Päris krambiks ma seda ei nimetakski, kuid euromängud on alati teistsuguse olekuga. Usun, et mehed on nüüd olukorraga kohanenud ja järgmiseks vastaseks valmis.”

Korduskohtumine peetakse 29. juulil Tallinnas Lilleküla staadionil.