Hamiltonil õnnestus kokkupõrke järel sõitu jätkata ja kuigi ta sai avarii põhjustamise eest kümnesekundilise ajakaristuse, suutis ta etapi siiski võita.

Rahvusvahelise autoliidu (FIA) F1 võistlusdirektor Michael Masi usub, et Hamiltoni karistus oli piisav.

"Nõustun žüriiga ja nende otsusega, tuletades meelde, et kohtunikud peavad hindama sündmust ennast, mitte selle tagajärgi," kaitses Masi žürii otsust ja lisas: "Üks põhiküsimusi (kohtunike otsustes) on juba ammu olnud see, et juhtunu tagajärgi ei tohiks hinnata. Teisisõnu tuleb lahendus leida juhtumi enda põhjal. Kui hakata tagajärgi (otsustesse) lisama, tuleb muutujaid liiga palju."

Hamilton sõnas võistluse järel enda kaitseks, et Verstappen ei jätnud talle kurvis piisavalt ruumi. "Ma jõudsin kurvi esimesena. Ma olin oma trajektoori peal ning ta pööras mulle peale," teatas Hamilton.

Verstappen, kes viidi õnnetuse järel haiglasse uuringutele, kirjutas pühapäeva õhtul sotsiaalmeedias: "Olen pettunud, et niimoodi välja langesin. (Lewisele) määratud karistus ei aita meid. See ei näita, kui ohtliku manöövri Hamilton rajal tegi. Nähes, kuidas ta tähistas, olles ise haiglas, oli see väga ebasportlik ja lugupidamatu, aga me liigume edasi."