MM-sarja kaks liidrit põrkasid teisel ringil omavahel kokku, mille järel lendas hollandlane Red Bulli masinaga seina. Verstappen viidi ka haiglasse kontrolli. Mercedese sõitjal Hamiltonil õnnestus sõitu jätkata. Britt sai küll avarii põhjustamise eest kümnesekundilise ajakaristuse, kuid ta suutis etapi siiski võita.

Hamiltoni sõnul ei jätnud Verstappen talle kurvis piisavalt ruumi. "Ma jõudsin kurvi esimesena. Ma olin oma trajektoori peal ning ta pööras mulle peale," vahendas Marca briti sõnu. "Püüan alati jälgida, kuidas olukorrale lähenen ja seda eriti Maxiga võideldes."

"Ta on väga agressiivne. Täna olime üksteise kõrval ja ta ei jätnud mulle piisavalt ruumi," jätkas Hamilton. "Pole vahet, kas nõustun karistusega. Võtsin selle lihtsalt vastu ja jätkasin pingutamist."

Verstappen kirjutas pühapäeva õhtul sotsiaalmeedias, et Hamiltoni liigutus oli ohtlik. "Olen pettunud, et niimoodi välja langesin. (Lewisele) määratud karistus ei aita meid. See ei näita, kui ohtliku manöövri Hamilton rajal tegi. Nähes, kuidas ta tähistas, olles ise haiglas, oli väga ebasportlik ja lugupidamatu, aga me liigume edasi," kirjutas ta.

Inglismaal punktideta jäänud Verstappen jätkab 185 silmaga MM-sarja liidrina. Hamilton jääb temast maha kaheksa punktiga.