90 000 fänni ees peetud Suurbritannia GP võitis kaheksandat korda kodupubliku ees Lewis Hamilton. Sõit algas tormiliselt kui teisel ringi alguses põrkasid kokku Vormel 1 sarja üldliider Max Verstappen ja Lewis Hamilton.

Verstappeni masin lendas suure hooga rajapiirdesse ja sõit peatati. Mees viidi ka kohalikku haiglasse arstlikku kontrolli. Hamiltonile määrati kokkupõrke eest 10-sekundiline ajakaristus.

Pärast kordusstarti võttis liidrikoha enda kätte Charles Leclerc, kes hoidis seda kuni 49-nda ringini kui temast möödus Hamilton.

Sõidu lõpptulemus:

Video Hamiltoni ja Verstappeni kokkupõrkest:

F1-sarja üldseis:


Enne põhisõitu:

F1-sari katsetab sellel nädalavahetusel uut formaati. Nii reedel kui ka laupäeval sõidetakse üks vabatreening. Reedel sõidetakse samuti kvalifikatsioon, kus pannakse paika laupäevase sprindikvalifikatsiooni stardirivi. Esmakordselt kavas olev 17-ringiline ja 100 kilomeetri pikkune sprindikvalifikatsioon otsustab selgitab pühapäevase põhisõidu stardijärjekorra.

Sprindikvalifikatsioonis esimeselt kohalt startinud Hamilton jäi kohe alguses Red Bulliga sõitvast Verstappenist maha ning vahe püsis kahe mehe vahel lõpuni kindel.