Finaalseeria kaks esimest mängu kaotanud Bucks alistas Sunsi läinud öösel võõral väljakul 123:119 ja juhib nüüd nelja võiduni peetavat seeriat 3:2.

Avaveerandi 16 punktiga (37:21) võitnud Sunsi ei päästnud ka Devin Bookeri 40 punkti. Bucksi suurim staar Giannis Antetokounmpo jõudis 32 punkti ja üheksa korvisööduni. Khris Middleton panustas võitu 29 ja Jrue Holiday 27 punkti. Sunsi vanameister Chris Paul kogus 21 silma ja 11 resultatiivset söötu.

Bookeri kaugvise ja Pauli kahene läbimurde järel vähendasid minut enne lõppu Sunsi kaotusnumbrid veel 119:120-le, kuid 20 sekundit enne sireeni kaotas Booker rünnakul palli ja Antetokounmpo lõpetas kiirrünnaku pealpanekuga. Tema vastu tehti ka viga ja kuigi vabaviskejoonel Antetokounmpo eksis, said lauapalli Bucksi mängijad ja Middletoni üks tabav vabavise otsustas seejärel lõplikult mängu saatuse.

Milwaukee võitis viimati NBA meistritiitli 50 aastat tagasi, Suns pole oma 53-aastase tegevusaja jooksul ihaldatud tiitlini veel jõudnud.

Bucksil on võimalus seeria lõpetada teisipäeval oma koduväljakul. Tänavuses play-offis on Milwaukee kaotanud kodus kümnest mängust vaid ühe. Sunsi võidu korral kolib finaalseeria seitmendaks mänguks tagasi Phoenixisse.