"Korvpallifännidele on kindlasti oluline, et Eurobasket 2022 turniiriks valmistuva Eesti meeste koondise kõik mängud jõuaksid vaatajateni nii tele- kui veebi vahendusel. Aga meie korvpalli arengu mõttes on vähemalt sama oluline nii naiste koondise kui meie järelkasvukoondise mängude vaatajateni jõudmine," sõnas Eesti Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi.


Meeste rahvuskoondisel on järgmisena kavas maavõistlus terava Islandi vastu, mis peetakse 29. juulil Saku Suurhallis. 4.-5. augustil mängib koondis kontrollturniiril Helsingis. Järgmisel ehk 2022. aastal on plaanis suvel pidada kaks kontrollkohtumist ja augustis Tartus mängida kolm matši kodusel Ilmar Kullam 100 juubeliturniiril.

Värskelt uue peatreeneri Kaspars Majenieksi käe all tööle hakanud Eesti naiste koondis peab 2023. aasta EM-finaalturniiri kvalifikatsiooni raames kolm kodukohtumist. Need leiavad aset 2021. aasta novembris, 2022. aasta novembris ja 2023. aasta veebruaris.

Eesti U20 koondisel on tänavuse suve tipphetkeks 20.-23. juulil Tallinnas toimuv Nordic Cup, kus vastamisi minnakse Rootsi, Soome ja Islandi koondistega.

Delfi tegevtoimetaja Tarmo Paju ütles, et Eesti suurima uudisteportaali jaoks on nii korvpalliülekannete vahendamine - sügisel alustab Delfi TV koduse liiga mängude näitamisel juba kümnendat hooaega - kui ka korvpalli kajastamine olnud märgilise tähtsusega juba aastaid, uue põlvkonna esiletõus lisab sellesse aga veelgi elevust.

"EM-finaalturniirile jõudnud rahvusmeeskonna käekäiku kajastades on ilmekalt näha, kuidas uus ja ambitsioonikas põlvkond on tekitanud spordisõprade seas ka uutmoodi elevust, ootust ja kaasaelamist. Rahvuskoondiste ja järelkasvumeeskonna ülekanded on Delfi jaoks ühtlasi oluline osa 2022. aasta sügisel EM-finaalturniiril Itaalias kohapeal tipneva teekonna põhjalikust kajastusest sõnas, pildis ja videos."