Eile toimus Rally Estonia meediaalas pidulik koostöölepingu sõlmimine Rally Estonia korraldajate (Estonian Autosport Events MTÜ) ja EAL-i vahel. Mida see leping endas täpsemalt kujutab ning kuidas Eesti autospordile kasuks tuleb, seda me Sikult ka uurisime. Kuna Roland on ka EAL-i loodud Team Estonia liige, sai pikemalt räägitud, miks selline üksus loodi ja mis eesmärki see peaks lõpuks täitma.

Lisaks võtsime kokku rallipäeva, mis võttis Eesti fännide jaoks dramaatilised pöörded 3. ja 4. kiiruskatsel, aga Ott Tänak pole sugugi ainus WRC klassi sõitja, keda täna ebaõnn on tabanud. Rääkisime ka Craig Breeni kriitikast kätega X-märki näidanud ja punase vestiga lehvitanud rajajulgestaja aadressil, arvukatest rehvipurunemistest ning Takamoto Katsuta kaardilugeja Dan Barritti ralli lõpetanud seljavigastusest.

Vaheklipina hüppasime korraks pildis päeva esimese katse äärde, kus Jaak Mae, Jüri Muttika ja Kevin Mart Põlluste sõitsid miljonite televaatajate silme ees paralleelselt ralliautodega kunstlumel suuskadega mäest üles.

"Eks ta ikka tekitas, nagu enamus fännidele, meeletut kurbust ja pahameelt. Teisalt tekib jällegi see küsimus - miks jälle meie Ott...? Kahjuks on see nii. Ei ole minu ega fännide võimuses seda muuta. Aga paadunud optimistina ütlen, et miski pole veel läbi. Finiš on siis, kui on finiš. Hooaeg pakub veel etappe ja kõike võib juhtuda. On nähtud erinevaid tagasitulekuid erinevatest kohtadest. Ott ja Martin ei anna kindlasti alla ega sõida mõttega, et see hooaeg on nüüd läbi, paneme edasi poole vinnaga," rääkis Sikk Tänaku katkestamisest.

Ka Poom lisas, et Tänak ei sõida Rally 2 reeglite järgi laupäeval tagasi rajale tulles kindlasti kodupubliku ees poole vinnaga.

Järgmine otsesaade on kavas enne laupäevast rallipäeva kell 7.40. Päeva esimene katse algab 8.06.

Vaata ja kuula saadet!
1x
00:00