"Viimase kuu jooksul on mul olnud paanikahäireid. Ma ei saa süüa ega magada. "Mullis" toimuv olümpia valmistab mulle muret. Seal pole perekonda ega sõpru. Kui võistkond välja jätta, pole seal mingit tugisüsteemi. Ausalt öeldes on see minu jaoks hirmutav," kirjutas Cambage oma Twitteri kontol.

29-aastase ja 203 cm pikkuse Cambage'i olümpiale sõitmine või sellest loobumine on Austraalia meedias viimastel päevadel rohkelt kõneainet tekitanud. Väidetavalt kaalusid koondise juhid halva käitumise tõttu tema võistkonnast eemaldamist.

USA-s Las Vegases toimunud suletud treeningmängus Nigeeriaga sattus Cambage kähmlusesse, lisaks rikkus ta luba küsimata linna peale minnes koondise reegleid.

"Liz on heal päeval maailma üks paremaid korvpallureid. Halval päeval on ta aga väljakannatamatu," ütles Austraalia korvpallilegend Chris Anstey raadiojaamale SEN. "Tema puhul tuleb lihtsalt palvetada ja loota, et midagi ei juhtuks."

Cambage on neljal korral valitud naiste NBA (WNBA) Tähtede mängule, viimati juhtus see tänavu. 2012. aastal võitis ta Austraalia koondisega Londoni olümpialt pronksmedali.