Belglased ei suuda juba teist aastat järjest koroonaviiruse pandeemia tõttu rahvuslikke meistrivõistlusi lõpule viia. Eelmisel aastal ei õnnestunud meeskondadel lõpetada hooaja regulaarosa: Belgia Kuningliku Jalgpalliföderatsiooni otsusega peatati turniir pärast 19. vooru. Ülejäänud kolme vooru läbiviimine ei olnud võimalik, play-off tühistati, meistrit aga välja kuulutama ei hakatud. Ent UEFA nõudmisel pidi Belgia delegeerima ühe klubi Meistrite liigasse ja valik langes Charleroi peale. Siis tundus see otsus võrdlemisi vaieldav ja kutsus esile palju pahameelt teiste klubide seas, kes arvasid, et väärivad sama palju Eurokarikas osalemist. Sisuliselt oli liit turniiritabeli fikseerinud sellisel kujul, milline ta oli võistluse peatamise hetkel: Charleroi oli esikohal viiepunktilise edumaaga klubide Halle-Gooik ja Topsport Antwerpen ees, kuid üsna tõsiseks vaidluste teemaks oli see, et Charleroi meeskonnal oli mängitud üks mäng rohkem. Tuli välja, et kaotatud punktide osas edestab meistrivõistluste liider konkurente vaid kahe punkti võrra ja see eelis ilmselgelt ei garanteerinud Charleroile esikohta võistluste regulaarosa tulemuste põhjal, rääkimata isegi edust play-off-mängudes. Sellele vaatamata võeti jõuline otsus vastu ja just Charleroi esindas Belgiat Meistrite liigas, kus läbis 1/32-finaali (13 : 1 Gibraltari Linksi vastu) ja langes võitlusest välja järgmises voorus, jäädes alla Horvaatia Olmissumile.

2020/21. hooajal vedas Belgia meeskondadel veelgi vähem: klubidel ei õnnestunud isegi kõiki viit vooru ära mängida, Muskronil ja Topsport Antwerpenil oli turniiri peatamise hetkeks vaid kaks lõpetatud mängu. Meistrivõistlustest nii varajases staadiumis lahkumine kutsus esile tõsise kriitika saalijalgpallifännide seas, arvestades, et teiste saalis mängitavate spordialade puhul jätkati võistlusi. Sellele vaatamata ei suutnud Belgia Kuninglik Jalgpalliföderatsioon ei päästa meistrivõistlusi katkestamisest ega isegi leida võimalusi nende jätkamiseks. Kui avaldati otsus juba teise hooaja järjestikusest tühistamisest, seisis klubide eest taas küsimus, kes esindab riiki Meistrite liigas.

Eelmise aasta skandaali meeles pidades otsustas föderatsioon kasvõi minimaalselt sportlikku põhimõtet rakendada ja kuulutas välja kahe võiduni mängitava seeria Meistrite liigasse pääsemiseks. Selle osalejaiks said viimaste aastate kõige edukamad Belgia klubid – Charleroi ja Halle-Gooik. See otsus näib veidigi kompromissipõhisem, ent sellega ei pruugi endiselt nõustuda Antwerpeni mängijad.

Tasub rõhutada, et tegemist ei ole meistriseeriaga, vaid justnimelt mängudega Meistrite liigasse pääsemise eest, Belgia tugevaima klubi tiitel jääb lahtiseks teist hooaega järjest. Seeria esimene mäng on planeeritud 20. augustile, teine 22. augustile. Kui läheb vaja ka otsustavat kolmandat kohtumist, siis see toimub 23. augustil.