Eelkõige tekitas palju vaidlusi Inglismaa Taani poolfinaal, mille lisaajal anti Inglismaale penalti. Taani väravavaht suutis Harry Kane'i 11 meetri löögi tõrjuda, aga lahtisele pallile jõudis inglane esimesena jaole ja tõi Inglismaale 2 : 1 võidu.

Penalti teenis Raheem Sterling.

"See otsus polnud skandaalne. Kohtunik Danny Makkelie nägi, et Taani kaitsja nr. 5 (Joakim Mæhle toim) ei mänginud palli. Kohtunik nägi, et kaitsja parem jalg läks vastu Inglismaa mängija paremat jalga. Seda kinnitas ka VAR taanlane ei puutunud palli. Loomulikult võime arutleda kontakti tugevuse üle, aga tahame alati, et kohtunik oleks otsuse tegemisel kesksel kohal," vahendas Rosetti sõnu The Guardian.

Lisaks selgitas Rosetti, miks ei antud Inglismaa Itaalia finaali lisaajal punast kaarti Itaalia poolkaitsjale Jorghinole, kes tegi vea inglasele Jack Grealishile.

"Kohtunik (Björn Kuipers) nägi, et Jorginho mängis palli. Oli sada protsenti kindel, et ta pani parema jala esmalt vastu palli, siis jalg libises palli peal ja alles seejärel läks jalg vastu inglase jalga," ütles 53-aastane itaallane.

Rosetti on endine tippkohtunik, kes vilistas 2008. aastal EM-i finaali, kus kohtusid Hispaania ja Saksamaa.