Riera töökogemus:

2019/2020: Peterburi Zeniti abitreener (Euroliiga / VTB; peatreener Joan Plaza)
2018/2019: Vitoria Baskonia abitreener (Euroliiga / ACB; peatreenerid Pedro Martinez ja Velimir Perasovic)
2011-2018: Badalona Joventuti abitreener (ACB; peatreenerid Salva Maldonado, Diego Ocampo ja Carles Duran)

Eelnimetatud klubide juures on ta täitnud mitmeid ülesandeid, näiteks spetsialiseerudes eri aastatel kaitsemängu- või rünnakutreeneri kohustustele, mängu analüüsile, igapäeva treeningutele ja ka klubide noorte süsteemide juhtimisele, kirjutas Rapla klubi Facebooki leht.

Rapla klubijuht Jaak Karp: "Ma olin väga rahul tööga, mida Toomas Annuk peatreenerina tegi, aga ma tundsin peale hooaega tugevat vajadust sammu järele, mis ei viiks uuest hooajast edasi vaid meeskonda, vaid kogu Rapla organisatsiooni. Soovisin tuua uue peatreeneri just nimelt välismaalt, et vahetult kogeda, mida mujal teistmoodi, uutmoodi või paremini tehakse. Ma tunnistan, et ma ei oleks uskunud, et Rapla peatreeneriks võiks saada lausa Euroliiga kogemusega juhendaja, see kostab isegi natuke ulmeliselt, aga see ei ole Lluis Riera ainus tugevus. Minu jaoks oli huvitav, et tal on omandatud kraad nii psühholoogias kui matemaatikas.

Lisaks pikaajalisele kogemusele Hispaania tippliigas ACB on tal kogemus ka Badalona Joventut noortevõistkondade peatreeneri ja koordinaatorina.
Oleme kokku leppinud, et ta jagab oma kogemust ka meie noortetreeneritega.

Lisaks ma usun, et sellise kaliibriga treeneri käe all treenimine ja mängimine võiks olla väga huvitav väljakutse Eesti mängijatele. Saab ju öelda, et Euroliiga treeneri teadmisi on võimalik omandada ilma Euroliigas mängimata, seda saab teha hoopis AVIS UTILITAS Raplas!"