Kõik Rally Estonial osalevad isikud peavad koroonapandeemiast tingitud reeglite tõttu andma ralliparki sisenemise eel negatiivse koroonatesti. Kuna nii maailmas kui Eestis tõstab üha aktiivsemalt pead uus ja senisest nakkavam koroonaviiruse India ehk Delta tüvi, siis läbivad ninaneelu või kurguloputuse PCR testi kõik ralli väliskülalised, olenemata riigist. Kõik nad peavad Eestisse saabudes esitama negatiivse koroonatesti tulemuse, mis ei ole vanem kui 72 tundi. Siin läbivad nad esimese 24 tunni jooksul teise testimise, mille tulemust ootavad nad oma hotellides isolatsioonis. Võistlusalasse pääsevad nad üksnes negatiivse tulemuse korral.

Et lihtsustada ja kiirendada välismaalt saabujate testimisprotsesse, lõi Synlab kolm spetsiaalset testimispunkti: ühe Tallinna lennujaama pagasialasse, kus saavad proovi anda ka öiste lendudega saabujad, teise Tartu Raadimõisa hotellis, Eesti Rahva Muuseumis asuva Rally Estonia võistluskeskuse lähedal ja kolmanda võistluskeskuse tehnopargis, kus laupäeval ja pühapäeval saavad end testida need, kes vajavad Eestist lahkumiseks sertifikaati. Lisaks võitlejatele läbivad testimise ralli korraldusmeeskonna liikmed ja ajakirjanikud.

Kuigi kiirtestid on juba laialt levinud, kasutatakse testimisel kõige usaldusväärsemat PCR meetodit. Osalejad saavad valida, kas soovivad ninaneelu või kurgmaterjaliga proovi anda.

"Mullu, kui me teadsime viirusest nii palju vähem, õnnestus Eestis suve suurim spordiüritus, Rally Estonia läbi viia ilma ühegi uue koroonajuhtumita," rääkis Synlabi-poolne testimise projektijuht Gerly Kedelauk. "Selle aluseks oli korraldajate, partnerite ja pealtvaatajate ühine vastutuse tajumine ja reeglite järgimine. Tänavu tuleb meil kõigil sellise tulemuse nimel pingutada vähemalt sama vastutustundlikult."

Koroonapandemia tõttu käis sarnane protseduur Rally Estoniaga kaasas juba eelmisel hooajal. Mäletatavasti oligi Rally Estonia esimene MM-ralli, mis koroonaviiruse esimesest lainest tingitud pausi järel peeti. Ajaloo esimese Eesti MM-etapi võitis kodupubliku rõõmuks Ott Tänak.