Jalgpalli EM-i finaalis Itaalia vastu eksisid inglaste poolelt penaltiseerias Marcus Rashford, Jadon Sancho ja Bukayo Saka. Mitmed Inglismaa koondise "poolehoidjad" hakkasid seejärel mustanahalisi mängumehi sotsiaalmeedias rassistlikult sõimama ja solvama. Inglismaa jalgpalliliit ütles oma avalduses, et oli kohkunud mängijate aadressil teele saadetud solvangutest.

Paljud astusid sotsiaalmeedias rassismi ohvriks langenud mängijate kaitseks välja. Teiste hulgas võttis teemal sõna ka F1 legend Lewis Hamilton. "Finaali viimastel hetkedel jooksis nii palju mõtteid minu peast läbi. Ühest küljest olin väga uhke tiimi üle: olla nii mitmekülgse meeskonnaga finaalis on suur saavutus, me kõik peaksime olema nende üle uhked," kirjutas Hamilton sotsiaalmeedias.

"Kui aga mängijad hakkasid penalteid lööma, olin mures," jätkas ta. "Iga sportlane tunneb survet tuua tulemust koju Kui sa aga vähemusena esindad oma riiki, on see veel keerulisem kogemus. Edukas esinemine tundub kui topeltvõit, aga eksimus tähendab kahekordset põrumist, kui veel pärast hakatakse rassistlikult solvama inimesi."

"Tahtsin väga võitu, aga minu jaoks polnud asi ainult EM-i võitmises, vaid suuremas pildis. Mõnede inimeste tülgastav käitumine näitab, kui palju on vaja veel ära teha," lisas Hamilton. "Peame liikuma ühiskonna suunas, kus mustanahaline mängija ei pea tõestama enda väärtust inimkonnas ainult võitmise kaudu. Kõik Inglismaa koondislased peaksid olema olema uhked oma saavutuse üle."