Kevadel sattus Argentina väga keerulisse epidemioloogilisse olukorda, mis oli seotud COVID-19 India tüvest tingitud väga kiire haigestumisjuhtude kasvuga, ja riigi valitsus oli sunnitud kehtestama rea tõsiseid piiranguid, mis puudutasid ka saalides harrastatavaid spordialasid. Seega toimus Argentina saalijalgpalli meistrivõistluste viimane turniir kaks ja pool kuud tagasi ning selle edasine saatus jäi õhku rippuma. Ent möödunud nädalal saabus lõpuks konkreetne informatsioon, mis kahtlemata rõõmustab spordisõpru: meistrivõistlused mängitakse lõpuni!

Esimesed mängud plaanitakse mängida 17. juulil, ent siin on väike aga: meistrivõistlused algavad uuesti vaid juhul, kui olukord riigis jääb tervishoiuametite kontrolli alla. Kuid praegu liigub kõik selles suunas, et mitte miski ei saa segada kauaoodatud võistluste taastumist. Seni pole Argentina jalgpalliliit veel avaldanud, millises formaadis hooaeg lõpuni mängitakse ja mitu mängu on planeeritud, kuid tõenäoliselt lähevad korraldajad eelmise hooaja eeskujul seda teed, et kõik mängud mängitakse neutraalsel väljakul riigi selles piirkonnas, mis on viirusest kõige vähem mõjutatud. Ühte võib öelda kindlalt: mängud toimuvad pealtvaatajateta.

Lisaks Primerale on kavas taastada ka Segunda klubide mängud, ent teise divisjoni orienteeruv taaskäivitamise kuupäev pole veel teada. Naiste klubide meistrivõistlused peaksid jätkuma 24. juulil, kuid jällegi tingimusel, et haigestunute hulk riigis on stabiilne.

Märgime, et 2021. aasta hooaja algusest alates on klubid jõudnud mängida vaid neli vooru. Hiljutine Libertadorese karika võitja San Lorenzo jagab üheksa punktiga esikohta Camionerose ja Pinochoga.