Uuendusena on nüüdsest veoautokrossis starte rohkem, mis muudab võistluse ka pealtvaatajatele põnevamaks. Varasema kahe poolfinaali ja ühe finaali asemel toimus seekord kolm eelsõitu ning seejärel ülipõnevad finaalsõidud.

Päikeselist ning palavat võistluspäeva alustasid eelsõidud, kus põnevat vaatamist jagus kõikidesse võistlusklassidesse. Finaalsõitudeks tehti parandusi nii tehnikale, rehvidele kui ka võistlejatele endile, kõik pidid seekord toime tulema erakordse kuumusega. Esimesena selgitati finaalsõitudes välja võitja GAZ-51/52 ning GAZ-53 klassides ning seejärel selgusid parimad veobagide võistlusklassis.

GAZ-51/52 klassivõitja Veiko Hirsniku sõnul oli võistluspäev põnev ning pakkus pinget kõigis sõitudes.

„Võistluspäev algas nagu praegusel ajal ikka - kuumalt. Eelsõitudega peab ikka väga rahul olema, kui suutsin GAZ-53-dega sama kiiresti sõita. Esimene eelsõit oli rabe, kuna esimest korda suurte ja võimsamate GAZ-53-dega koos ja pikk sõidupaus on ka olnud. Teises eelsõidus klappisid kõik komponendid – tehnika, sõit ise kui ka rehvid. Rehvid olid natuke teistsugused kui vastastel, aga märjal pinnasel toimisid väga hästi. Samal ajal kui teised uisutasid, siis mina sõitsin,” rääkis Hirsnik.

„Endalegi üllatuseks tegime isegi GAZ-53-dele ära. Kolmandas eelsõidus oli stardikoht väga hea, aga eksisin käiguvahetusega ning kohe näitas vene tehnika koha kätte, kaks küünalt läksid sellega rivist välja ja seetõttu tuli natuke kehvema tehnikaga lõppu tulla. Finaaliks tegime väikese rehvimuudatuse ning esimesed viis ringi kulusid nendega mööda valle ja kraave käies sõitmise õppimiseks. Pärast viiendat ringi tuli juba parem sõidurütm ja viimasel ringil oli sõit nii hea, et võit oligi vormistatud.”

Klassi GAZ-51/52 paremusjärjestus:

1. Veiko Hirsnik
2. Andre Mõttus
3. Markus Varrik

GAZ-53 klassivõitja Mait Mäesaar sõnas võistluspäeva kokku võttes, et kuum ilm muutis olud autos keeruliseks. Autos oli tema sõnul niivõrd kuum, et sõidu ajal jalgu põrandale panna ei olnud lihtsalt võimalik.

“Algus oli ootuspärane, esimene start oli nii ja naa, aga üldiselt võib rahule jääda. Teine start oli samuti hea, aga käigukastiga tekkisid probleemid - tahtsin kasutada neljandat käiku, aga mida polnud, oli neljas käik ja sellega minu sõit selles voorus lõppes. Kolmandas sõidus pidin seetõttu startima tagantpoolt, aga stardist sain õnneks ilusti minema ja olin teine,” lausus Mäesaar.

„Kohustusliku jokkeriringi abil sain vastasest mööda ja lõpetasin sõidu siiski esimesena. Finaalis läks kõik nii nagu pidi minema - sain stardis hästi minema, kontrollisin sõitu, kõik toimis. Tänan muidugi ka enda mehaanikuid, kes olid väga tublid ning said auto ilusti toimima.”

Klassi GAZ-53 paremusjärjestus:

1. Mait Mäesaar
2. Tajo Aasaroht
3. Tauri Toime

Veobagide võistluspäeva muutis ärevaks eelsõitudes põlema süttinud Mart Henningu auto, õnneks aga pääsesid nii sõitja kui ka tehnika suuremate kahjustusteta ning oli võimalus võistluspäeva siiski jätkata. Veobagide klassivõit läks seekord naabritele Lätti ja parima tulemuse saavutas Dinars Ramats. Hoolimata ehmatavatest sündmusest saavutas eestlastest parimana võistlusklassi kolmanda koha Mart Henning.

Veobagide paremusjärjestus:

1. Dinars Ramats
2. Ainars Ramats
3. Mart Henning

Kuigi korraldajaid tegi murelikuks tavapäratu võistlejate vähesus, siis võistluste juhi Erko Sibula arvates oli kõiki asjaolusid arvestades vägagi korralik võistluspäev. Hoolimata kuumast ilmast oli pealtvaatajaidki võistlust vaatama tulnud hulgaliselt.

“Ma arvan, et täna läks meil üllatavalt hästi. Kui võtta arvesse, et võistlejaid oli kokku ainult 15, siis see natuke tekitas alguses meile muret, aga kuna tegemist oli esimese etapiga, siis liiga palju ei tasu veel muretseda. Ma usun, et hooaja edenedes tulevad ka teised võistlejad ikka uuenduskuuri läbinud võistlustele osalema. Võistluslikult mulle tundub, et uus formaat kõigile meeldib, eriti aga just pealtvaatajatele, kuna starte on rohkem, siis on rohkem mida vaadata ja jälgida - põnevam on!” ütles Sibul.

Autokrossi järgmine etapp sõidetakse 22. augustil Lätis Smiltenes.