22-aastane Pogačar juhib kuus etappi enne Prantsusmaa velotuuri lõppu kolumblase Rigoberto Uráni ees viie minuti ja 18 sekundiga.

Mullu oma debüütaastal kohe Touri võitjaks kroonitud Pogačar rääkis Andorra la Vellas veedetud puhkepäeval, et on valmis igasugusteks küsimusteks. "Ma olen hea poiss hea haridusega, mitte selline, kes otseteid kasutaks," vahendab BBC Sport Sloveenia rattaässa sõnu.

"Need [dopinguküsimused] on ebamugavad, sest [spordiala] ajalugu on halb ning ma mõistan neid küsimusi. Ma polnud nendeks küsimusteks midagi ette valmistanud. Mulle meeldib lihtsalt oma rattaga sõita ning mis iganes sellega kaasneb, ma tegelen sellega."

Pogačari teiseks järjestikuseks üldvõiduks annab julgustust fakt, et ükski liider pole alates 2000. aastast rohkem kui kaheminutilist edumaad Touri viimasel nädalal maha mänginud. Ainus erand selles seerias on 2007. aastal keset velotuuri meeskonna poolt vallandatud ja Tourilt minema kihutatud taanlane Michael Rasmussen, kes valetas oma treeningpaikade asukoha kohta, rikkudes sellega tiimi reegleid.

"Kõige raskem on 17. etapp, aga isegi homme (täna - toim) võib midagi juhtuda, samamoodi teel Luz Ardideni (18. etapp). Kui sul on halb päev, võib kõike juhtuda," sõnas Pogačar.

Dopinguküsimustega pommitati Pogačari ka Touri esimesel vabal päeval 5. juulil. Siis ütles sloveen tema puhtuses kahtlejatele: "Ma arvan, et meil on mitmeid kontrolle, kes tõestavad, et neil pole õigus. Näiteks eile andsin ma ühe päevaga kolm dopinguproovi - kaks enne etappi ja ühe pärast."