50-aastase treeneri praegune kontraht koondisega lõppeb 2022. aasta 31. juulil ehk mõned kuud enne MM-i algust. Inglismaa jalgpalliliidu tegevjuht Mark Bullingham rääkis juba EM-i ajal, et nad soovivad pakkuda Southgate'ile uut lepingut, kirjutab Sky Sports.

Finaali järel uurisid ajakirjanikud ka Southgate'ilt endalt, kui tõenäoliseks ta uut lepingut peab. "Ma arvan, et praegu pole õige aeg sellele mõelda. Peame Katarile kvalifitseeruma kõigepealt," rääkis inglane. "Mul on vaja praegu aega, et EM-i üle rahulikult mõelda. Vajan puhkust."

"See oli imeline kogemus, aga sellistel turniiridel riigi juhtimine ikka mõjub," jätkas Southgate. "Olen ka varasemalt öelnud, et väga tore on, kui sul on tugi olemas. Ma ei taha pühenduda millelegi rohkem kui peaksin."

Southgate lisas, et loodab MM-il siiski Inglismaaga jätkata. "Tahan meeskonna Katari viia. Tunnen, et oleme nelja aastaga teinud arengu," sõnas ta. "Oleme saanud neljanda (2018. aasta MM-il), kolmanda (2019. aasta Rahvuste Liigas) ja teise koha (tänavusel EM-il), mis ei ole paha."