„Tegemist oli esimese Eesti karikavõistlusega jõutõmbes üksikalana. Varem pole selliseid võistlusi olnud,” lausus Eesti Jõutõsteliidu president Alexander Andrusenko. „Tundub, et rahvale selline formaat meeldis ja nii mõnigi sportlane on leidnud endale veel ühe väljundi. Oli tugev konkurents ja tehti väga häid tulemusi: tugevamad naised tõmbasid üle 160 ja mehed üle 300 kilo, nii et oli, mida vaadata.”

Meeste tähtsaim karikas tuli Roland Desjatskile 43,57 IPF-i punktiga (tulemus 310 kilo, võistleja kaal 80,55 kilo). 2. koha sai Siim Salin ja 3. koha Tõnis Holmberg. „Raske töö ja vaev sai lõpuks tasutud. Ettevalmistus oli hea ja võistlus mulle väga meeldis,” oli Roland Desjatski (Võru) tagasihoidlik.

„Võistlus oli hästi korraldatud ja tugevad jõutõstjad olid kohal. Pinget jagus viimaste katseteni. 335 kilo oli raskus, mida plaanisin tõmmata täna. Vaatamata suurele kuumusele õnnestus see ka ära tõmmata. Olen tulemusega rahul,” sõnas Siim Salin (Sparta), kes tõmbas võistluse võimsaima tulemuse.

Veteranidest võitis karika Risto Popa, juunioridest Tanel Saimre ja noortest Mikk Lehtoja.

Helena Veelmaa võitis naiste absoluutkaalu 33,82 punktiga (tulemus 165 kilo, kaal 70,35 kilo). Järgnesid Hedi Haug ja Kadi Kertu Elias. „Sellisel kuumal päeval oli võistlus mõnusalt sujuv ja kiire. Paistis, et kõik ootasid paar kraadi jahedamat temperatuuri, et püstitada isiklikke rekordeid, kuid ilm ei soosinud ootusi. Arvestades, et olen hetkel jõusaalitreeningutest pausi võtnud ning teinud värskes õhus rammutrenni ja kergejõustikku, siis jäin tulemusega rahule. Muidugi ootasin endalt paremat sooritust, kuid mitmeid päevi kestnud kuumus mõjub kehale ja vaimule ning alati ei saa ootuspärast tulemust,” ütles Helena Veelmaa (SKA). „Lisaks võistlesin eelmisel päeval Eestimaa rammunaise tiitlile, mis mõjutas suuresti raskustevalikut jõutõmmetekatsetel (150-160-165). Olgugi, et sel korral sai võistelda vaid jõutõmbes ja katseid ala kohta kolm, siis jätkus põnevust viimaste tõmmeteni ja poodiumikohad otsustati alles viimase tõmbega. Suur tänu korraldajatele ja võistlejatele!” lisas ta.

Naisjuunioride karika võitis Kadi Kertu Elias ja noorte karika Eliise Mikomägi.