Inglismaa kaotas 1 : 1 seisul lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltitega Itaaliale. Penaltiseeria järel pakkus Inglismaal palju kõneainet asjaolu, et neid läksid mõne kogenuma mehe asemel lööma Marcus Rashford (23), Jadon Sancho (21) ja Bukayo Saka (19). Kõik kolm eksisid ka penaltil, kusjuures inglaste viimast penaltit lõigi koondise kõige noorem mängija Saka.

Peamiselt kritiseeriti inglastest 25-aastast Jack Grealishi ja temast aasta vanemat Raheem Sterlingut, kes lasid noorematel kaaslastel vastutuse võtta. "Sa ei saa lasta noorel mehel minna lööma, kui oled Grealish või Sterling," rääkis ITV vahendusel Iirimaa jalgpallilegend Roy Keane. "Ei saa istuda ja mõelda, et lased 19-aastasel lapsel minna lööma, kui ise oled kogenum ja rohkem mänginud."

"Kui nägime Sakat penaltipunkti juurde jalutamas, siis eeldasime ilmselt ikka Grealishit või Sterlingut," lisas Manchester Unitedi legend Gary Neville. "Eks nad vaatasid, kes on varasemalt löönud ja kes mitte. Grealish pole kaks hooaega penaltit löönud, ilmselgelt pole selles aspektis tal kõik hästi. Gareth teadis seda ja otsustas tuua vahetusest poisid, kelle edu pidas ta tõenäolisemaks."

Aston Villas igapäevaselt leiba teeniv Grealish teatas esmaspäeva hommikul Twitteris, et jutud tema otsusest loobuda penaltit löömast ei vasta tõele. "Ma tahtsin minna! Treener (Gareth Southgate toim) on teinud läbi turniiri nii palju õigeid otsuseid ja tegi ka täna. Kuid ma ei saa lasta inimestel rääkida, et ma ei soovinud lüüa penaltit, kuigi tegelikult tahtsin."