2021. aasta paadiklassi GT-30 MM-tiitli võitjaks kuulutati noor lätlanna Laura Lakovica, hõbemedal kuulus Kärol Soodlale ja pronks William Sjostromile.

Eesti sportlasi oli MM-ile osalema sõitnud viis: möödunud hooaja Euroopa meister ja üks favoriite Kärol Soodla, Märten Arula ning GT-30 klassis oma tiitlivõistluste debüüti tegevad Kalvin Thomas Royster, Erik-Rennes Pihlak ja Sten Ivanov.

Finaali pääses sportlastest 18 parimat – esimesed 12 parimat said edasi otse ajasõidu tulemusega ja viimased kuus finaalikohta selgitati läbi lohutussõidu. Eesti sportlastest oli ajasõidus parim Soodla, kes sõitis välja kolmanda aja. Ivanov oli neljas, Pihlak üheksas, Royster kaheteistkümnes ja Arula pääses finaali läbi lohutussõidu. Ajasõidu võitis ja parima stardikoha tagas omale rootslane William Sjostrom.

Esimeses sõidus sai stardist parima lähte lätlanna Laura Lakovica, kes juba esimese ringi keskel oli omale mitme paadipikkuse edumaa välja sõitnud. Teisel kohal püsis Sjostrom ja kolmandal Soodla. Enne esimese ringi lõppu keeras aga Ivanov oma paadi üle külje uppi, näidati punast lippu ja sõit läks kordusstarti.

Kordusstardis sai parima lähte jällegi Lakovica, aga seekord väljus esimesest pöördest teisena Soodla, kes suutis stardisirgel Sjostromi edastada. Sõit katkestati järjekordse avarii tagajärjel, kus põrkasid kokku norrakas Solvang ja rootslane Wrenkler. Teist kordusstarti ei tulnud ja sõitjatele läksid kirja pooled punktid. Maksimumpunktid Lakovicale, teine oli Soodla ja kolmas rootslane Wiberg.

Teises sõidus põhjustasid kordusstardi stardisirgel avarii teinud Royster ja leedulane Kukcinavicus. Roysteri paat sai nii pahasti viga, et tema jaoks oli võistlus selleks korraks läbi. Kordusstardis sai kohe juhtima Lakovica, kes ka teise sõidu võitis, teisena finišeeris Soodla ning kolmas oli viiendalt kohalt startinud ja hea sõidu teinud Pihlak, kelle tulemuselt hilisemalt tänu tehtud sõiduveale võeti üks ring maha.

Kolmandas sõidus toimus samuti kordusstart, kus asusid võistlust juhtima Läti ja Eesti tüdrukud. Kuuendal ringil lendas aga uppi Pihlaku paat ja sõit tuli järjekordselt katkestada. Uut kordusstarti ei toimunud ja sõitjaid said järjekordselt sõidust pooled punktid. Esikoha punktid läksid Lakovicale, teine oli Soodla ja kolmas Sjostrom.

Viimane, neljas sõit pidi välja selgitama, kas tiitel läheb Lätti või tuleb Eestisse. Punaste tulede kustudes sai järjekordse ülihea stardi Lakovica ja juhtis sõitu kuni lõpuni Soodla ees. Kolmanda koha võttis sõidust Ivanov.

Sten Ivanov lõpetas oma MM-i debüüdi neljanda kohaga, Erik-Rennes Pihlak oli kümnes, Marten Arula üheteistkümnes ja Kalvin Thomas Roysteri lõpptulemuseks oli 17. koht.