Lishanna Ilves hüppas teisel katsel 6.42 ning see jäigi tema parimaks. Tänavu 6.66 hüpanud neiu tunnistas, et hinges oli ka veidike pettumust. Samas nautis ta kodumaal toimunud tiitlivõistlust. "Atmosfäär oli tegelikult väga tore. Ma ütleks, et kodupubliku kaasa elamine oli meeletu. Selle üle oli mul väga hea meel. Võistlus oli ise ka ääretult kõrgetasemeline," sõnas ta. Kaugushüppe võitis ungarlanna Petra Farkas 6.73ga.


Kümnevõistluses krooniti võitjaks sakslane Andreas Bechmann, kes kogus 8142 punkti. Seeria: 10,91; 7.72; 15.81; 2.02; 47,90; 15,51; 42.51; 4.80; 55.02; 4.40,44.

Märkimisväärne lugu juhtus aga kümnevõistluse teivashüppes - prantslane Thiery Babtiste ületas koguni 5.60. See tulemus andnuks teivashüppe spetsiaalvõistlusel medali! Nii kõrgele pole täiskasvanutegi hulgas keegi EM-il või MM-il kerkinud.

Lõpuks sai Babtiste isikliku rekordi 7915 punktiga viienda koha, hõbedale tuli hollandlane Sven Roosen (8056) ja pronksile norralane Markus Rooth (7967). 20-aastasele prantslasele on kõva mõttekoht - kas panustada edaspidi teivashüppele või kümnevõistlusele?

Meeste odaviskes tuli 81.67ga meistriks soomlane Topias Laine. Teisi tänaseid võitjaid vaata blogist!

Miinuspoolele tuli täna kanda elektrikatkestus, mis pani vahepeal võistlused seisma.

Teatejooks nurjus

Ehkki Karl Erik Nazarov jäi vigastuse tõttu kodusest EM-ist eemale, olid 4 x 100 m meestel piisavalt potentsiaali, et joosta alla 40 sekundi, mehed ise uskusid, et 39,6 kantigi, kui teatevahetused ideaalselt välja tulnuks.

Lukas Lessel tegigi hea avavahetuse, teises tõmbas aga Henri Sai reie tagumise lihase ära. Kuna tegu oli EM-i ja hooaja viimase etteastega, siis jooksis ta kuidagi lõpuni, aga teha polnud enam midagi. Ken-Mark Minkovski ja Robin Sapar tõid teatepulga finišisse ajaga 41,26. Finaali viinuks 40,37.

"Sain ilusasti pulga kätte, vaatasin, et Lukas on heas hoos, aga tõmbasin jala ära," kommenteeris Sai. "Mul oli juba enne jooksu probleeme jalaga, mitte küll tagareiega. Hoidsin enda pöida ja varvast, mul on kõik ära teibitud. Suur varvas on põletikus. Hoidsin nii palju jalga ja ei teinud vist piisavalt sooja. Tõmbasin ikka täielikult ära, aga sain ühe jalaga viia pulga ära, ma ei hakkanud katkestama ka."

Minkovski: "Raske midagi lisada. Eks Henril ole olnud pikk hooaeg ka. Ameerikas nad hakkavad ju rabama kevadest saati. See paraku oli täna nii, pole midagi teha."

Lessel: "Sport on selline, vahel läheb paremini, vahel halvasti. Täna ei olnud meie päev."

4 x 100 m teateneliku potentsiaal jäi kahjuks realiseerimata.

Mehed vaatavad optimistlikult tulevikku, plaanis on võistelda järgmisel aastal Müncheni EM-il.

Eesti 4 x 400 m teateneliku lõpuaeg 3.18,45 oli osalejatest selgelt kõige nõrgem. Pulka kandsid Karl-Oskar Pajus, Kaido Kossas, Jakob Keller, Märt Riso.