Itaaliast sai kahekordne Euroopa meister, esimene tiitel võideti 1968. aastal kodumaal. Inglismaa ainsaks suurturniiri triumfiks jääb võit 1966. aasta kodustel maailmameistrivõistlustel.

Luke Shaw viis inglased juba 2. minutil juhtima EM-i finaalide ajaloo kiireimast väravast (1 minut, 57 sekundit). Itaalia oli teisel poolajal selgelt parem meeskond ning jõudis sihile 67. minutil Leonardo Bonucci lähilöögist nurgalöögi järel.

Penaltiseerias alustas löömist Itaalia. Domenico Berardi ja inglaste esimene lööja Harry Kane ei eksinud. Esimese tõrje tegi Jordan Pickford Andrea Belotti löögi puhul. Harry Maguire lõi sisse ja viis inglased 2 : 1 juhtima.

Leonardo Bonucci viigistas 2 : 2, aga inglaste kolmas lööja Marcus Rashford (23) pärast tippivaid samme oma penaltit ei realiseerinud. Neljandas voorus Federico Bernardeshi ei eksinud (3 : 2), kuid spetsiaalselt penaltiseeriaks sisse vahetatud Jadon Sancho (21) läks jälle tippima ja põrus! Eksis ka itaallaste viies lööja ning Bukayo Sakale jäi võimalus seeria kuuendasse vooru viia, kuid 19-aastane Arsenali ääreründaja ei teinud oma tööd ära Donnarumma tõrjus paremalt alt nurgast.