Inglismaa võitis Londonis Wembley staadionil toimunud kohtumise lisaajal 2:1. Mitmete taanlaste jaoks osutus mängujärgne kodutee kohutavaks elamuseks.

Abikaasa ja pojaga kohtumist vaatamas käinud 43-aastane Eva Greene rääkis BBC-le oma loo. Taani perekond oli parasjagu bussiga koju sõitmas, kui tee peal lärmas hulk inglastest fänne. Nii pidi buss hoo maha võtma.

"Olime alumisel korrusel, poeg magas, kui inimesed märkasid ühel hetkel läbi akende, et meil on Taani särgid seljas," rääkis Greene. "Nad hakkasid vastu aknaid ja uksi peksma ning karjuma. Poeg küsis minult, miks nad niimoodi käituvad. Ma ei osanud talle midagi vastata."

Ühel hetkel avas bussijuht ukse. Greene'i sõnul proovisid nad olukorda maha rahustada, õnnitledes inglasi finaali pääsemise puhul. "Õhus oli agresiivne meeleolu, see hirmutas meid. See meenutas veidi zombi-filmi," meenutas taanlanna. "Minu poeg hakkas kartma ja ta ronis ülemisele korrusele. Järgnesin talle, et tema läheduses olla."

Samal ajal jooksis aga üks inglane Eva abikaasa Lane suunas ning lõi teda kaaslaste hõigete saatel rusikaga kõhtu. "Siis pani bussijuht uksed kinni ja sõitis ära. Istusin poja kõrval ning täiskasvanud inimesed peksid ikka vastu akent," jätkas Eva.

Greene kutsus Londoni politseid üles pühapäevase finaali ajaks rohkem politseinikke tänavatele tooma, et kaitsta Itaalia koondise fänne.

Greene'ide perekond polnud ainus, keda koduteel probleemid ootasid .15 aastat Londonis elanud taanlanna Jeanette Jorgensen sõnul lähenesid kohtumise järel ka talle inglased. "Staadionilt lahkudes hakkasid inimesed karjuma, et me ei kuulu siia," rääkis ta The Guardianile. "Meil oli Taani lipp kaasas ja nad proovisid seda minult ära tirida. Sain selle siiski kätte. Siis hakkasid nad mind aga juustest tirima ja ma ei suutnud uskuda, mis toimub. See oli üsna hirmutav."

Jorgensen rääkis veel, et staadionil oli ka Taani tribüünidel näha inglasi. "Nägin, kuidas üks inglane läks ühe lapse juurde ja proovis last tema enda koha pealt ära ajada."