Rängalt eksis jooksu kohtunik, kes helistas viimast ringi tähistavad kella siis, kui võistluse lõpuni jäi veel kaks ringi. Jooksu juhtinud keenialane Benjamin Kigen eeldas, et tegu ongi viimase ringiga, tegi võimsa spurdi ja ületas enda arust finišijoone võitjana.

Pärast kohtuniku eksimusest arusaamist võttis Kigen hoo maha ja lasi konkurendil Lamecha Girmal (Etioopia) endast mööda tuhiseda. Keenialane ei soovinudki enam tempot üles võtta ja ta sai lõpuks ajaga 8.15,09 seitsmenda koha.

Girma kasutas võimaluse ära ja püstitas ajaga 8.07,75 maailma hooaja tippmargi.

3000 meetri takistusjooks polnud ainus ala, mis kergejõustikusõpru Monacos endast välja ajas.

Väljakualadel kasutatakse Teemantliigas eelmisel aastal tutvustatud reeglit, mille järgi teevad võistlustel kolmel esimesel kohal olevad sportlased viie vooru järel lisakatse, mis paneb paika esikolmiku omavahelise paremusjärjestuse. Varasemad tulemused ei loe.

Järjekordseks näiteks uue süsteemi jaburusest oli naiste kolmikhüpe. Venezuela sportlane Yulimar Rojas hüppas teisel katsel 15.12 ja edestas konkurente ligi 40 sentimeetriga, aga lisakatse astus ta üle ja jäi seega võidust ilma.

Esikoht läks Jamaica sportlasele Shanieka Rickettsile, kes hüppas lisakatsel 14.39. Tema kogu võistluse parimaks tulemuseks jäi 14.75.