Toome teieni uudised hiljuti Meistrite liigas osalenud klubi KPRF kodulehelt. Klubi kaotas möödunud hooajal kõik oma meistritiitli ambitsioonid, jõudes neljandale kohale. „Seda üleminekut on saatnud teise hooaja jooksul palju kuulujutte. Enamik neist on olnud lühiajalised ega vasta tõele. Meie klubil läks tarvis suurel hulgal vastupidavust ja kannatust, et see aset leiaks. Kuid igal etapil aitas meid sportlase suur huvi meie meeskonna vastu ja meie kohtumised olid sagedased. Niisiis: Geverson Chaves de Melo Freitas, kogu maailma jaoks aga Ximbinha, üks silmapaistvamaid Euroopa mängijaid, on nüüd meiega!”

Ximbinha saab peagi 31-aastaseks, tema karjääri algus on seotud Brasiiliaga. Rahvuskoondise U-20 koosseisus on ta saanud maailmameistriks, samuti meistriks tudengite seas. Mänginud mitmes Brasiilia klubis, viimane neist Corinthians, kust kolis 2011. aastal Hispaaniasse.
Hispaania liigas veetis ta kaks hooaega Navarras, lüües 66 mängus 36 väravat. Seejärel taas kolimine: neli hooaega, 2013 kuni 2017, mängis Jaapanis, klubis Nagoya Oceans, kellega koos tuli kolmel korral Jaapani meistriks ja kahel korral võitis Aasia klubiturniiri, mis on Euroopa Meistrite liiga analoog.

2017. aastal naasis Ximbinha Hispaaniasse ja veetis kaks hooaega meeskonnas Industrias Santa Coloma, kelle eest mängis 65 mängu ja lõi 51 väravat. Seejärel kutsuti ta klubisse Palma Futsal, kus mängis vaid osa 2019/2020. hooajast statistikaga 20 mängu ja 14 väravat.

Mis sai edasi, teavad paljud: kaotanud traumade tõttu oma „sambad”, võttis Barcelona Ximbinha Palma käest rendile, seejärel jättis mängija endale. Kui kataloonlaste kõik „sambad” taastunud olid, vähenes objektiivsetel põhjustel Ximbinha mänguaeg, karjääri Kataloonia etapil paistis ta silma 15 korda 62 mängus, ent mängis kõik oma minutid säravalt, teravalt ja efektselt. Koos Barcaga võitis Ximbinha UEFA Meistrite liiga 19/20. hooajal, Hispaania karika ja Kuningliku karika hooajal 19/20, hiljuti tuli aga 2020/2021. hooaja Hispaania meistriks!

Venemaa uudiste andmetel on Ximbinha saabumine KPRFi vaid avanud üleminekuraja Hispaaniast ja Brasiiliast Venemaa klubidesse. Laste ja noorte saalijalgpalli arendajate suureks pettumuseks liiga suur leegionäride hulk lõppkokkuvõttes midagi head ei too. Venemaa rahvuskoondis hakkab oma ridadesse Vene passiga välismaalasi meelitama, andekate noorte jaoks aga kohta meeskonnas ei leidu.