"Otsus on tehtud, et teeme avalduse liituda Eesti meistriliiga ja EestiLäti ühisliigaga," rääkis pressikonverentsil KK Viimsi tegevjuht Tanel Einaste. "Meie jaoks pole meistriliiga eesmärk omaette, vaid see on vahend. See on meie noortepüramiidi tipp ja pikendus. Kogukonna mängijatele tahame pakkuda järgmist sammu ja jälgijatele kvaliteetset meelelahutust."

"Juhtkonna esimene eesmärk on komplekteerida selline võistkond, mis ei tule liigasse osalema, vaid suudaks mängida ka medalitele. Kuidas see läheb... loomulikult ei maga ka konkurendid," jätkas Einaste. "Siis, kui meil on selgelt komplekteeritud koosseis ja näeme ka konkurentide koosseise, siis saame rääkida ka sportlikest eesmärkidest. Esimene eesmärk on panustada konkurentsivõimelise meeskonna komplekteerimisse."

KK Viimsi peatreenerina jätkab Eesti meistriliiga tasemel kogenud Valdo Lips, kes on juba aastaid klubi juhendanud. Meistriliiga debüüdi tegi Lips möödunud hooajal, kui juhendas pool hooaega Tallinna Kalev/TLÜ-d.

"Eesmärgiks on mitte lihtsalt mängima minna, vaid mängida medalite peale. Mängida lõbusat, modernset korvpalli," lisas Lips. "See on see, millest praegu saab rääkida."

Kas Viimsi ridades võib näha ka välismängijaid? "Alustame komplekteerimist eestlastest. Kui saame selle osa paika, siis vastavalt positsioonidele hakkame ka välismaale vaatama. Tõenäosus on suur, et meiega liituvad ka välismängijad."

Lips lisas, et soov on jätta paika põhituumik mängijatest, kes möödunud hooajal Eesti esiliigas võitsid. Ühegi mängija jätkamine klubis veel siiski kindel pole.

Eesti korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi: "Korvpalliliit ootab Viimsit Paf korvpalli meistriliigasse ja Paf EestiLäti ühisliigasse. Miks? Sellepärast, et KK Viimsi tegevus vastab 100% Eesti korvpalliliidu strateegilistele eesmärkidele. Need on toimiv organisatsioon. Viimsi on näide sellest, et kogukonna kaasamiseks ei pea otseselt olema meistriliigas. See on sportlikult väljavõidetud koht," tõi Kuhi välja Viimsi saavutuse võita möödunud hooajal Saku esiliiga.

Eesti meistriliigas ja Eesti-Läti ühisliigas peaks seega tuleval hooajal mängima kaheksa Maarjamaa klubi: KK Viimsi, BC Kalev/Cramo, Pärnu Sadam, Rakvere Tarvas, Tallinna Kalev/TLÜ, TalTech, AVIS UTILITAS Rapla ja Tartu Ülikooli Maks & Moorits.