„Särtsust jäi puudu. Kerge väsimus on sees, ei ole lihastes korralikku purakat,” kommenteeris tänavu Toomas Suurvälja juhendamisel 74.01-ni jõudnud Viisel. „Mais viskasin kaugemale, kuna siis läksin võistlustele otse treeningute pealt, olin puhanum. Nüüd olen poolteist kuud igal nädalal võistelnud.”

21-aastase Viiseli puhul tasuks EM-i etteaste asemel keskenduda pigem positiivsele ehk tänavusele arengule. Veel mullu oli ta rekord vaid 63.56. Nüüd mais viskas Viisel aga esmalt heitjate seeriavõistlusel 73.32 ja seejärel Gustav Sule memoriaalil 74.01. Kuna Magnus Kirt ja Tanel Laanmäe tänavu võistelnud ei ole, pääses ta ka võistkondlikule EM-ile, kus jäi tulemuseks 69.15.

Varem mitmevõistlusega tegelenud Viisel on nüüd esimest aastat keskendunud just odaviskele. „Oda tuleb jah kõige paremini välja. Esimene aasta olen nüüd rohkem sellele pühendunud, kohe tuli kümme meetrit juurde ka, proovime sama teed jätkata ja tulemust järgmisel aastal ka parandada,” rääkis Viisel. „Mitmevõistluse keeras tuksi see, et mul oli põlves luuoga. Käisin operatsioonil ja siis kiirus ja tõukealad kannatasid selle all. Oda saan aga korralikult teha.”

Mis on tänavuse arengu taga? „Olen saanud tehnika paremaks ja jõud – kangitreeningutega rohkem tegelenud.”