Aprillis Tottenham Hotspurist kinga saanud Mourinho leidis uue koduklubi juba paar nädalat hiljem, kui mai alguses selgus, et uuest hooajast hakkab portugallane tööle AS Roma eesotsas.

Nüüd on Mourinho Itaalias kohal ning neljapäeval andis ta esimese pressikonverentsi Itaalia hiiu peatreenerina. Pressikonverentsil tuli muu hulgas juttu ka Mourinho viimastest aastatest Inglismaal. Mourinhole tuletati meelde, et nii Manchester Unitedis kui Tottenhamis lõpetati temaga leping enneaegselt.

"Olen oma varasema edu ohver. Manchesteris võitsin kolm karikat ning seda peeti katastroofiks. Tottenhamis asusin tööle keerulisel perioodil. Jõudsin finaali, mida mul ei lastud enam juhendada," tõi Mourinho välja asjaolu, et Tottenham vallandas ta nädal enne Inglismaa liigakarikasarja finaali. "Mis minu puhul on katastroof, oleks teiste puhul imeline edu."

Kuidas vastaks Mourinho kriitikutele, kes ei pea teda enam tipptreeneriks? "Olen juba vastanud sellele. Viimased kolm klubi, kus töötasin... Chelseas tulin Inglismaa meistriks, Unitediga võitsin kolm karikat ja Tottenhamiga jõudsin finaali, mida ma ei saanud enam kaasa teha," vahendas Goal.com portugallase sõnu.

Mourinho sõlmis Romaga lepingu 2024. aasta suveni. Portugallane on Itaalias varasemalt juhendanud Milano Interit aastatel 2008-2010. Tema teisel hooajal võitis Inter kuldse kolmiku ehk Itaalia meistritiitli, Coppa Italia ja Meistrite Liiga.