2019. aasta maailmameister Ott Tänak pälvis Clarki edetabelis 12 sõitja seas kuuenda koha. Eestlasel on senise kuue etapiga ette näidata üks võit, kokku kaks poodiumikohta ning 69 punkti, mis annavad talle üldarvestuses neljanda koha.

"Ilmselt hooaja keskpunktis kõige pettunum sõitja. Tänaku nimel võiks vabalt olla juba neli võitu ning ta võiks Sebastien Ogier'ga tipus heidelda," kirjutas Clark. "Kombinatsioon halvast õnnest ja tehnilistest probleemidest tähendab, et 2019. aasta maailmameistri jaoks on esimesed kuus rallit olnud tohutu pettumus."

"Ta on näidanud kruusa peal võiduks vajalikku kiirust, kuid on mures selle pärast, et ei suutnud Horvaatia asfaldirallil Hyundaist maksimumi välja pigistada," jätkas ajakirjanik. "Kuna pooled allesjäänud etapid on asfaldil, on Tänakul raske tiitliheitlusesse tagasi tõusta. Kui on aga keegi, kes suudaks kõik kuus tulevat rallit võita, siis on see Tänak!"

Clarki pingereas haaras esikoha mõnevõrra üllatuslikult Toyota ridadesse kuuluv Takamoto Katsuta. Jaapanlasel on käsil senise karjääri parim hooaeg. Ta on igal etapil lõpetanud esikuuikus ning Safari rallil teenis ta karjääri esimese poodiumi, saades teise koha. "Pole kahtluski, et Katsuta on senise hooaja enim arenenud sõitja. Võib väita, et ta on stabiilsuse ja kiirusega paljusid üllatanud," kirjutas Clark.

Colin Clarki senise hooaja pingerida:

1. Takamoto Katsuta

2. Sebastien Ogier

3. Adrien Fourmaux

4. Elfyn Evans

5. Thierry Neuville

6. Ott Tänak

7. Gus Greensmith

8. Kalle Rovanperä

9. Dani Sordo

10. Craig Breen

11. Teemu Suninen

12. Pierre-Louis Loubet