54-aastane juhendaja Toledost allkirjastas kaheaastase lepingu sinistes ja granaatpunastes värvides meeskonnaga ning alustab oma karjääris uut etappi kuulsas Palau Granas, kohas, mis on talle kui Barcelona vastaste treenerile väga tuttav.

„Minu jaoks on see suur väljakutse – olla niivõrd kuulsa klubi eesotsas … Mul on olemas selge mängufilosoofia, täpselt ära määratletud metodoloogia ja mul on vedanud, et hakkan taas töötama mitme mängijaga, kellega olen juba varem koostööd teinud. Minu eesmärk on saavutada maksimaalset tootlikkust iga mängija puhul ja luua meeskond, kes hakkab domineerima. Väga hea, et nad on liiga võitnud – tegemist on positiivse faktoriga ja peame püüdma seda inertsi ära kasutada, et võiduseeriat jätkata … Ükski treener ei saa võitu garanteerida, kuid mina saan lubada maksimaalset osalemist projektis, mida klubi on mulle pakkunud,” ütles Velasco esitlusel.

Jesús Velasco alustas oma treenerikarjääri Hispaania klubis Talavera. 1998. aastal suundus ta Itaaliasse, kus võitis kuus scudetto’t ja neli Itaalia karikat, töötades Torinos, Prados ning Luparenses. Seejärel naasis ta Hispaaniasse Caja Segoviasse (2009–12). Sellel perioodil astusid meeskonna eest välja Sergio Lozano ja Esquerdinha, kellega Velasco Barcas taas kohtus. Veel tulemuslikumalt kui Itaalias töötas Toledost pärit võlur Movistar Interiga (2012–19), kellega koos läks ta ajalukku, vallutades neliteist tiitlit seitsme hooaja eest: kaks Meistrite liigat ja kolm Superkarikat. Lisaks sai ta Interit juhtides viis korda järjest maailma parimaks treeneriks.
Eelmise hooaja veetis Velasco Prantsusmaal koos klubiga ACCS Futsal, saavutades võidu Prantsuse meistrivõistlustel ja saades Prantsuse klubi jaoks ajaloolise kvalifikatsiooni Meistrite liiga 1/8-finaalis. Meistrite liigas, kus tema hoolealused jäid just nimelt Barcelonale alla.

Veel üheks suureks soetuseks granaatpunastes ja sinistes värvides klubi jaoks sai legendaarne 38-aastane Carloz Ortiz, kauaaegne Hispaania koondise kapten ja Barca siseareeni ühe peamise vastase – Madridi Movistar Interi ekskapten. Seda üleminekut võiks võrrelda skandaali poolest kuulsa Luís Figo üleminekuga jalgpalli Barcelonast Madridi Reali, väikese hinnaalandusega selles osas, et saalijalgpalli fännide mäss on kraadi võrra madalam kui jalgpalli ultratel. Ortiz oli Barca jaoks tõeliseks nuhtluseks, astudes 12 aasta jooksul (2008–20) üles Movistar Interi koosseisus, kellega koos ta on võitnud kolm Meistrite liigat, kuued Hispaania meistrivõistlused ja veel üksteist tiitlit. „Tegelikult ei oodanud seda mitte keegi ja ma ise ei arvanud, et saan seda kogemust nautida, kuid kõik kulgeb omasoodu ning ootan juba kannatamatult hooaja algust ja naasmist Hispaania liigasse uue energiaga pärast aastat, mis on veedetud Prantsusmaal.” Prantsusmaal tunnistati Ortiz ka meistrivõistluste parimaks mängijaks.

Pärast mõnepäevast puhkust rannas mõtleb Madridi saalijalgpallur juba sellele, et jätkata oma rekordite parandamist juba Barca mängijana: „Füüsiliselt ja mõtetes tunnen end väga hästi, olen endiselt motiveeritud ning tahan mängida ja võita. Aasta kujuneb erisuguseks maailmameistrivõistluste tõttu ja me alustame peaaegu ilma hooajaeelsete kohtumisteta ning meeskonnatööta, kuid Barcal on väga ühtne kollektiiv väga konkurentsivõimeliste mängijatega ja meie eesmärk seisneb selles, et tiitlite vallutamist jätkata. Panustan kogu oma kogemuse ja teadmised selle vapi teenimisele, et püüda alati võita.Soovi ja ambitsioone on mul küllaga.”

Veel üheks kuulsaks transfeeriks kujunes Pol Pacheco üleminek Murcia ElPozost Movistar Interisse. 26-aastane winger, kes on mänginud murcialaste eest kaks hooaega (20/12 hooajal 2020/21), väljendas ise soovi keskkonda vahetada ja allkirjastas kolmeaastase lepingu „rohelise masinaga”.