Antud situatsioonis oli Raheem Sterling purjetanud trahvikasti ning tal oli kerge kontakt taanlase Mathias Jenseniga, olukorda sekkus korraks veel ka Joakim Maehle. Sterling kukkus pikali ning Makkelie määras penalti. Teleekraanile ilmunud teate kohaselt vaatas olukorra üle ka VAR, kuid peakohtunikku ennast ekraani ette ei kutsutud. Paljudele jäigi arusaamatuks, miks Makkelie ise olukorda videost üle ei vaadanud, kuna kordust vaadates oli ju televaatajatele selge, et tõenäoliselt oleks ta videot nähes teinud hoopis teistsuguse otsuse.

„Kuna kontakt mängijate vahel oli olemas, siis ei saanud VAR sekkuda,” selgitas Eesti jalgpalli liidu kohtunike komisjoni liige Uno Tutk paika pandud reeglistikku, millest antud olukorras lähtuti. Nagu jalgpallikohtunike puhul tavaks, siis täpsemalt ja konkreetsemalt nad antud situatsioone kommenteerida ei saa.

Kuna Makkelie määras koheselt penalti, siis kaamera ette oleks ta kutsutud ainult olukorras, kus mingit puudet poleks olnud ja ainult siis oleks ta saanud oma otsuse ümber mõelda. Kohtuniku esmane tõlgendus antud olukorrast oli penalti määramine ja väikese puute tõttu jäetigi see jõusse, kuna kirja pandud reeglid näevad ette just antud tegutsemismustrit.