Wembley’il toimunud poolfinaalmängu alustati mõlemalt poolt teravalt, kus nii Inglismaa kui ka Taani soovisid initsiatiivi haarata, kuid väga ruttu sai selgeks, et Inglismaa pani oma suuruse maksma ja hakkas mängu dikteerima. Mason Mount, Raheem Sterling ja Harry Kane olid väga liikuvad mängijad, kes tekitasid palli ümber pidevalt ülekaalu ja Taanile jäeti vasturünnakud. Mängu esimene murdepunkt toimus olukorras, kus Inglismaa, kas teadlikult või mitte, oli loovutanud initsiatiivi Taanile, mille järel viis Mikkel Damsgaard karistuslöögist Taani juhtima 1-0. Pärast Taani juhtväravat võttis Inglismaa initsiatiivi enda kätte ja suutis oma survega viigi tabloole seada.

Teist poolaega alustas Taani selgelt teravamalt, kuid tundus, et Inglismaa on oma mängu ülesehitanud usule oma kvaliteeti. Kui Taani pidi nahast välja pugema, et initsiatiivi haarata, siis Inglismaa, ootas hetke ära, millal Taani jõuvarud kahanevad ja võttis initsiatiivi jälle enda kätte tagasi. Siiski tuleb tõdeda, et mis iganes ka kellegi plaanid olid, siis väga häid väravamomente teisel poolajal tekitada ei suudetudki. Taani mängis kaitses ennast salgavalt ja Inglismaa surve, mis tekkis normaalaja lisaminutitel, õnnestus Taanil üle elada.

Kui vaadata mängu, mis läks lisaajale, terviklikult, siis tundub, et Gareth Southgate mängis taanlaste peatreeneri Kasper Hjumlandi oma valitud taktikaliste ideedega üle. Normaalajal tegi Southgate ainult ühe vahetuse, Taani viie vahetuse vastu. Inglismaa alustas lisaaega selgelt tugevama meeskonnana, kus pandi surve peale, mis pälvis penaltiga, mille teenis lisaajal uuesti särama löönud Sterling ja mille realiseeris inglaste kapten Harry Kane. Penalti, mis Sterlingule anti võis olla ka vastuoluline, kuid penalti siiski anti ja Inglismaa asus juhtima.

Taani oli palju energiat kulutanud normaalajal, Inglismaa oli vastukaaluks mänginud tasakaalukalt ja jõudu säästvalt. Teisel lisaajal otsustas Southgate enam mitte riske võtta ja mindi üle viie kaitse peale. Taani enam lõpuni ohtlikuks ei saanudki ja päris mängu lõpus oli näha, et taanlaste jõuvarud olid lõpuni ära kulutatud. Inglismaa hoidis viimased minutid sedasi palli, et taanlased enam ei jõudnudki õieti pressingusse joosta. Üks muinasjutt sai lõpu Taani välja langemisega ja teine muinasjutt sai jätku, kus Inglismaa on jõudnud finaali, mis mängitakse nende kodus.