Alustame nagu alati möödunud hooaja meistrist, meeskonnast Uragan (Ivano-Frankivsk). Nende jaoks, kes saalijalgpalliga väga tuttavad ei ole, tasub ära mainida, et just valitsev riigi meister on kvaliteetseks eeskujuks klubi korraliku vertikaali ülesehitamise puhul. Sest inimesed, kes töötavad meeskonna organisatsioonilises struktuuris, on seadnud üheks oma esmaeesmärgiks noortega tehtava töö kvaliteetse ülesehitamise, tehes oma akadeemiasse suuri investeeringuid nii finantsiliselt kui ka personaliga seoses. Selline lähenemine võib varsti tuua veel rohkem noori talente, kes on Uragani tuumikus kindlalt kanda kinnitanud.

Ent nüüdse kampaania algus ei möödu Meistrite liiga tulevase osaleja jaoks ühemõtteliselt, sest korraga kaks Maksim Pavlenko meeskonna tuumikmängijat on läinud üle Uragani peamiste oponentide juurde. Nikolai Mikitjuk aga põhjustas oma üleminekuga Ukraina saalijalgpalli kogukonnas suure sensatsiooni, migreerudes Hersoni Prodeximi koosseisu. Finaalseeriast alates on levinud palju jutte, et Nikolai on valmis end proovile panema ühes maailma valitsevas saalijalgpalli riigis – Hispaanias – ning see küsimus peaks varsti selguma. Ent meedias valitseva pausi katkestas Herson. 24. juunil avaldati riigi asemeistri sotsiaalmeedia ametlikul lehel info kasvandiku ülemineku kohta Ivano-Frankivski NFK Akadeemiast Uragan Prodeximi.

Sarnane saatus oli ka ühel Uragani meeskonna meistritiitli sepal Jaroslai Lebedil. Mängija on lisaks kodustele meistrivõistlustele jõudnud mängida ka naaberriikides Venemaal ja Valgevenes ning suutis kvaliteetselt oma potentsiaali avada just Maksim Pavlenko juhtimise all. Oma mänguga on Jaroslav välja teeninud koha Ukraina rahvuskoondises. Ent suutmata meeskonnaga lepingu allkirjastamise osas kokkuleppele jõuda, võib järgmisest hooajast juba pealinna meeskonna HIT vormiriideid selga proovida.

Olles ilma jäänud kahest liidrist, jõudis Uragan siiski oma koosseisu kolme osatäitjaga tugevdada. Ning kui noore 22-aastase Harkivi meeskonna Viva Cup eks-universaali Ilia Terentievi koosseisu võtmine võib olla sammuks tundmatusse, siis vendade Gritsinite ostmine on ei miski muu kui meeskonna tugevdamine. Kaks Ukraina rahvuskoondise praegust mängijat on nelja aasta jooksul kvaliteetselt aidanud Minski meeskonnal Stolitsa liidrikohti saavutada heal tasemel Valgevene meistrivõistlustel ja Baltic Futsal League’is.

Suurpuhastus käib möödunud hooaja asemeistri Hersoni Prodeximi ridades. Pärast läbikukkunud finaalikohtumist jättis juhtkond hüvasti „veskimeeste“ kapteni Vitali Skoriga, kahe väravavahi – Ilja Bakinski ja Andrei Zajatsiga, samuti universaalide Mihhailo Voljanjuki ning Eduard Volkoviga.

Ning kui väravavahtide lahkumine oli ilmselgeks meetmeks (oodata on Ukraina parima väravavahi Kirill Tsipuni ja mitte vähem andeka Juri Savenko naasmist), siis hüvastijätt kauaaegse kapteniga, kes on hersonlaste koosseisus umbes kakssada mängu mänginud, oli ootamatu samm. Ehkki tasub ära märkida, et sel hooajal mängis Vitali Skori oma klubikaaslastega võrreldes palju vähem produktiivselt. Mis puudutab Voljaniki, siis Mihhailo lahkumise peamiseks põhjuseks sai asjaolu, et ta ei suutnud sulanduda brasiilia juhendaja Andre Brocanello mängumudelisse ja tegi peamiselt lühiajalisi asendamisi.

Mis puudutab Prodeximi meeskonna koosseisulisi saavutusi, siis lisaks eespool mainitud Nikolai Mikitjuki kõmulisele üleminekule tugevdas „veskimeeste“ koosseisu Harkivi saalijalgpalli kasvandik Viktor Kravtsov. Peamine küsimus seisnes selles, kes siis hakkab Prodeximi uuel hooajal juhtima? Olemasoleva info kohaselt jätkab meeskonna treenimist ka tuleval hooajal brasiilia spetsialist Andre Brocanello.

(Ukraina pressi materjalide alusel)