79-aastane argentiinlane kirjutati 5. mail haiglasse aneemia ja vedelikupuuduse tõttu, kuid tema seisund halvenes, sest tal on ka varem seedetrakti veritsemise ja neerudega probleeme olnud.

Ta veetis haiglas 17 päeva, suurema osa neist intensiivravis ning toimetati helikopteriga Santa Fest edasisele ravile Rosariosse, kust ta 21. mail välja kirjutati, vahendas Motorsport.com.

Endine Ferrari ja Williamsi piloot oli juba üheksa päeva pärast aneemiast põhjustatud dehüdratsiooni tõttu haiglas tagasi ning alates 21. juunist on ta olnud intensiivraviosakonnas.

Argentina uudisteagentuuri Telami allikate sõnul näitas Reutemann juba väikseid paranemise märke, kuid "viimase paari tunni jooksul on verejooks tagasi ning tema seisund halvenenud", kirjutati täna päeval.

Arvatakse, et Reutemanni viimased terviseprobleemid olid seotud talle 2017. aastal pandud vähidiagnoosiga. Talt eemaldati kasvaja samal aastal New Yorgis ning pärast seda on teda avalikult väga harva liikumas nähtud.

Reutemann osales aastatel 19721982 kokku 146 F1 etapil. Tema saldosse jäi 12 võitu, 6 esimest stardikohta ning 46 poodiumikohta. Tiimidest esindas ta Ferrarit, Williamsit ja Lotust.

1981. aastal juhtis ta MM-sarja enamus hooajast, kuid kaotas tiitli lõpuks brasiillasele Nelson Piquet'le vaid ühe punktiga. Kolmel korral jäi ta punktitabelis kolmandaks: 1975., 1978. ja 1980. aastal.

Reutemann on osalenud ka kahel WRC etapil: 1980. aasta ja 1985. aasta Argentina rallil. Mõlemal korral sai ta kolmanda koha, esimesel juhul sakslase Walter Röhrli ja soomlase Hannu Mikkola järel, teisel juhul edestasid teda soomlane Timo Salonen ja austerlane Wilfried Wiedner.