Mitmed allikad on Reutersile viidanud, et täiesti pealtvaatajateta olümpia peale Jaapanis tõsiselt mõeldakse. Samal ajal valmistutakse Tokyos koroonaviiruse leviku tõkestamiseks välja kuulutama uut eriolukorda.

Jaapani peaminister Yoshihide Suga ütles, et valitsus arutleb uute viiruseleviku peatamise meetodite teemal neljapäeval. Eeldatavasti on muude meetmete kõrval kaalumisel ka olümpia pealtvaatajate küsimus.

Meditsiinieksperdid on juba nädalaid rääkinud, et kõige riskivabam variant oleks täielik pealtvaatajate keeld. Jaapani avalikkus on tõsises hirmus, et suvemängude ajal viiruse levik veelgi hoogustub.

Välismaa fännidel pole juba nagunii olümpiale asja, kuid praeguse seisuga on tribüünidele lubatud veel kuni 10 000 kohalikku elanikku, kui see ei ületa 50% kogu areeni mahutavusest.

Kyodo Newsi andmetel on kaalumisel ka pealtvaatajate ülempiiri alla toomine 5000-le.

Tokyos registreeriti täna 920 uut koroonaviirusesse nakatumise juhtu - nii suurt numbrit pole olümpialinnas nähtud alates mai keskpaigast.

See, et olümpia avatseremoonia 23. juulil saab toimuma vaid VIP-külaliste silme all, näib olevat juba möödapääsmatu.

Alles hiljuti lepiti olümpia korraldajate ja linnavõimude koosolekul kokku, et Sapporos pole pealtvaatajad maratoni ja käimisraja äärde oodatud.